Imprimare

Tematica si bibliografia pentru Rezidentiatul 2013 raman nemodificate

Tematicile concursului de rezidentiat si bibliografia aferenta valabile pentru sesiunea noiembrie 2013 nu s-au modificat fata de cele din sesiunea anterioara, arata un comunict postat pe site-ul UMF Carol Davila.

Ele sunt diferite pe domenii si sunt avizate de Colegiul Medicilor din Romania, Colegiul Medicilor Dentisti din Romania, respectiv Colegiul Farmacistilor din Romania, aprobate de ministrul sanatatii. Tematicile si bibliografia au fost publicate in ziarul "Viata medicala" nr. 11/18 martie 2011 pentru domeniul medicina dentara si domeniul farmacie (inclusiv cu completarea din anul 2012). Pentru domeniul medicina tematica si bibliografia au fost publicate in ziarul "Viata Medicala" nr.16/20 aprilie 2012.

Conform calendarului de examene si concursuri al Ministerului Sanatatii, acesta organizeaza la data de 17 noiembrie 2013, concurs national de intrare in rezidentiat pe loc si pe post in domeniile medicina, medicina dentara si farmacie.

La sfarsitul lunii martie, prof.dr Vasile Astaratoae, rectorul UMF Iasi a decalrat pentru PaginaMedicala ca rectorii Universitatilor de Medicina si Farmacie din tara au propus ca examenele de Rezidentiat din 2013 si 2014 sa se desfasoare dupa aceeasi tematica si aceeasi metodologie ca acela din 2012.

"Vom inainta Ministerului Sanatatii opinia care a fost acceptata unanim de (rectorii) UMF-urilor din tara: Rezidentiatul din 2013 sa se desfasoare dupa aceeasi tematica si aceeasi metodologie ca si cel din 2012. La fel si (examentul de Rezidentiat) din 2014", a spus prof.dr. Astarastoae.

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/tematica-bibliografia-rezidentiatul-2013-raman-nemodificate_6220/

lauff lautf laurf