Imprimare

Patru producatori farmaceutici se aliaza impotriva cancerului

MSD, Amgen Inc., Incyte Corporation si Pfizer au semnat trei acorduri de colaborare clinica pentru a evalua o combinatie noua a schemelor terapeutice cu MK-3475, agent imunoterapeutic investigational anti-PD1, impotriva cancerului.

„Oamenii de stiinta clinicieni din cadrul Merck intentioneaza sa cerceteze potentialul inhibitorului nostru PD-1 intr-o gama larga de tipuri de cancer, atat in monoterapie, cat si in combinatie. Aceste noi colaborari cu Amgen, Incyte si Pfizer subliniaza determinarea noastra comuna de a evalua scheme terapeutice de tratament, care au potentialul de a furniza beneficii semnificative pacientilor care sufera de cancer”, a declarat dr. Roger M. Perlmutter, presedinte Merck Research Laboratories.

Investigatiile planificate includ:

Pfizer si MSD vor evalua in studii clinice de faza I/II siguranta si eficacitatea MK-3475 in combinatie cu inhibitorul de kinaza cu molecula mica al Pfizer, axitinib, la pacientii cu carcinom celular renal si, separat, MK-3475 plus PF-05082566 (PF-2566), un agent investigational imunooncologic, care tinteste receptorul uman 4-1BB in multiple tipuri de cancer;

Incyte si MSD vor colabora in cadrul unui studiu de faza I/II controlat randomizat, dublu-orb, placebo, pentru a evalua siguranta si eficacitatea unei scheme terapeutice care combina MK-3475 cu agentul imunoterapeutic investigational al Incyte, INCB24360, un inhibitor de indoleamina 2, 3-dioxigenaza, la pacientii cu cancer pulmonar cu celule non-mici metastatic recurent si tratat anterior, pe langa alte tipuri de cancer avansat sau metastatic;

Amgen si MSD vor evalua MK-3475 in combinatie cu agentul imunoterapeutic oncolitic investigational al Amgen, talimogen laherparepvec, intr-un studiu de faza I/II, la pacientii cu melanom avansat netratat anterior.

Separat, MSD a anuntat ca va initia un nou studiu de faza I de “raspuns la tratament”, pentru a evalua siguranta si eficacitatea monoterapiei cu MK-3475 in 20 de tipuri diferite de tumori solide PD-L1-pozitive, care nu au fost studiate anterior.

Despre MK-3475

Multe tumori sunt capabile sa evite sistemul imunitar printr-un mecanism care exploateaza proteina inhibitoare de control PD-1. MK-3475 este un agent imunoterapeutic investigational, inalt selectiv, anti-PD-1, menit sa restabileasca abilitatea naturala a sistemului imunitar de a recunoaste si tinti celulele canceroase, prin realizarea in mod selectiv a blocarii cu liganzi duali (PD-L1 si PD-L2) a proteinei PD-1. Prin blocarea PD-1, MK-3475 permite activarea celulelor T ale sistemului imunitar, care tintesc cancerul in special prin declansarea sistemului imunitar.

MK-3475 este cercetat in 13 studii clinice, estimate sa recruteze peste 4.000 de pacienti cu peste 30 de tipuri de cancer, incluzand, printre altele: cancerul de vezica, colorectal, gastric, de cap si gat, melanomul, cancerul pulmonar cu celule non-mici si mici, renal, pancreatic, de prostata, mamar triplu negativ, HER 2-negativ si receptor de estrogen pozitiv, afectiuni ginecologice si hematologice maligne. Se intentioneaza realizarea de studii suplimentare atat referitoare la monoterapie, cat si la combinatiile cu alte tipuri de terapii anti-cancer.

In aprilie 2013, Administratia Statelor Unite pentru Alimente si Medicamente (FDA) a desemnat MK-3475 ca terapie inovatoare („Breakthrough Therapy”) in melanomul avansat. MSD a anuntat in luna ianuarie initierea depunerii unei cereri de licenta pentru produse biologice (Biologics License Application) pentru MK-3475 in melanomul avansat in Statele Unite. Compania se asteapta sa finalizeze depunerea in prima jumatate a anului 2014.

 


 

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/patru-producatori-farmaceutici-aliaza-impotriva-cancerului_6364/

lauff lautf laurf