Imprimare

Bolnavii de epilepsie vor fi inscrisi in baza de date a Serviciului de Urgenta 112

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Persoanelor care sufera de epilepsie vor fi inscrise in baza de date a Serviciului de Urgenta 112, astfel incat la solicitarea interventiei ambulantei sa fie trimisa o masina echipata cu aparatura de terapie intensiva, se arata intr-un comunicat de presa al Guvernului.

Aceasta este una dintre masurile pe care Ministerul Sanatatii le va lua in sprijinul bolnavilor cu epilepsie, in urma intalnirilor avute cu reprezentantii asociatiilor pacientilor care sufera de aceasta boala.

Raed Arafat, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, a avut saptamana trecuta o intalnire cu reprezentantii Asociatiei pentru Dravet si alte Epilepsii Rare pentru a identifica o serie de masuri in sprijinul bolnavilor.

In cursul saptamanii viitoare, la Ministerul Sanatatii va avea loc o noua intalnire cu scopul de a fi gasite sursele de finantare pentru realizarea unui program national de tratament care sa amelioreze efectele acestei boli.

Data de 26 martie marcheaza Ziua Internationala a Luptei impotriva Epilepsiei, numita si „Purple Day”. Cu aceasta ocazie, Guvernul Romaniei a anuntat ca se alatura celor care marcheaza acest eveniment, prin iluminarea Palatului Victoria, incepand cu ora 18.30, in culoarea mov.

Potrivit statisticilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, in prezent, in lume, peste 50 de milioane de persoane sufera de o forma de epilepsie. Se estimeaza ca in fiecare an apar alte 2,4 milioane de cazuri noi. Jumatate dintre acestea sunt reprezentate de copii si adolescenti.Cu un tratament adecvat, 70-80% dintre bolnavii cu epilepsie pot duce vieti normale.

Purple Day a fost ideea unei fetite de 9 ani, Cassidy Megan, din Noua Scotie. Ea a vrut ca toti cei ce vor sa sprijine persoanele care sufera de epilepsie sa se imbrace in aceasta zi in culoarea violet, culoarea levanticii, floare ce simbolizeaza izolarea si singuratatea resimtita de cei ce sufera de aceasta boala. Prima data, Purple day a fost sarbatorita in 2008.


 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Bolnavii-de-epilepsie-vor-fi-inscrisi-in-baza-de-date-a-Serviciului-de-Urgenta-112_18584/

lauff lautf laurf