Imprimare

Numarul de medici sanctionati de CMR a scazut in 2012 fata de 2011

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Comisia Superioara de Disciplina a Colegiului Medicilor din Romania a solutionat, in 2012, 136 de cauze, iar in prezent pe rolul acestui for se afla 45 de reclamatii, se arata in raportul prezentat la Adunarea Generala a CMR.

Potrivit raportului de activitate al Comisiei pentur anul 2012, cele mai multe reclamatii au vizat specialitatile obstetrica - ginecologie (39), chirurgie (34) si Terapie Intensiva (14).

In urma analizarii dosarelor, 157 de cauze nu au primit sanctiuni, opt au luat avertisment, 3 - vot de blam si o cauza - amenda in suma de 1.000 lei.

Interdictia de a exercita profesia sau alte activitati medicale s-a aplicat in 6 cauze. Astfel, interdictie de a exercita profesia sau alte activitati medicale pentru un an s-a aplicat in 4 cazuri, iar pentru 3 luni in doua cazuri.

Analiza sanctiunilor aplicate pe specialitati, situeaza pe primele trei locuri chirurgia - 8 sanctiuni, obstetrica-ginecologia - 5 sanctiuni, si ATI - 2 sanctiuni.

Comisia Superioara de Disciplina a Colegiului Medicilor din Romania a constatat deficiente in adaptarea deciziilor de catre comisiile de disciplina de la nivelul Colegiilor teritoriale, existenta unor nereguli mai ales de factura organizatorica la nivelul Unitatilor de Primiri Urgente, dar si a altor sectii cum ar fi chirurgie, Terapie Intensiva, din cadrul spitalelor din sistemul public, in marea lor majoritate judetene, dar si in obtinerea consimtamantului informat al pacientilor, mai ales in specialitatile chirurgicale.

De asemenea, Comisia a constatat deficiten de organizare a garzilor, a sectiior si a obligatiilrod e serviciu in cazul unor unitati sanitare private.

Fata de anii anteriori se constata o scadere a numarului de sanctiuni aplicate (24 in 2012, fata de 28 in 2011 si 38 in 2010).

Anul trecut, dupa analizarea sanctiunilor aplicate functie de specialitatea medicului intimat, s-a constatat ca pe primele trei locuri ca numar de sanctiuni se afla Chirurgia, Obstetrica-Ginecologia (cate 4), urmate de MG/MF şi Neurologia (cate 3).

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Numarul-de-medici-sanctionati-de-CMR-a-scazut-in-2012-fata-de-2011_18595/

lauff lautf laurf