Imprimare

Ziua Internationala de Constientizare a Autismului, sarbatorita si in Romania

Adaugat in Stiri din domeniul medical

 

Palatul Parlamentului va fi iluminat pe 1 si 2 aprilie in albastru pentru a marca Ziua Internationala de Constientizare a Autismului, sarbatorita pe 2 aprilie.

Evenimentul se va desfasura intre orele 21,00 - 23,30 si are loc la initiativa deputatului social-democrat Cristina Nichita si a Federatiei pentru Drepturi si Resurse pentru Persoane cu Tulburari in Spectrul Autist, potrivit Agerpres.

Initiatorii isi propun sa atraga atentia asupra acestei boli, care afecteaza aproximativ 67 de milioane de persoane in intreaga lume.

Ziua mondiala de sensibilizare fata de autism a fost decisa de catre Adunarea Generala a ONU printr-o rezolutie adoptata la 18 decembrie 2007. Este sarbatorita anual la nivel mondial la 2 aprilie, cu scopul de a dinamiza eforturile mondiale de promovare a unei mai bune intelegeri a autismului si de a creste nivelul de constientizare a publicului larg privind nevoile speciale ale persoanelor cu autism si ale familiilor acestora.

Culoarea simbolica a acestei zile este albastru. Cladiri importante din intreaga lume au fost iluminate in aceasta zi in anii precedenti in albastru precum: Empire State Building din New York, Opera din Sydney sau Podul Benjamin Franklin din Philadelphia.

Pentru marcarea acestei zile, la nivel international, sunt organizate marsuri ale tacerii, concerte, simpozioane si conferinte tematice. In cadrul acestora, sunt prezentate informatii cu privire la depistarea precoce, evolutia, terapiile, standardele de ingrijire specifice persoanelor cu autism, atat catre specialistii din domeniu, cat si catre persoanele care au in grija copii cu autism, urmarindu-se o colaborare cat mai buna intre cele doua parti.

 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Ziua-Internationala-de-Constientizare-a-Autismului_-sarbatorita-si-in-Romania_18607/

lauff lautf laurf