Imprimare

Burse de 40.000 $ pentru femeile cercetator

Adaugat in Stiri din domeniul medical

In 2014 sunt disponibile  15 burse in valoare de 40.000 $, cu o durata de maxim doi ani, pentru tinerele cercetatoare din intreaga lume.

Beneficiarele acestor burse vor participa la o pregatire speciala pentru crearea de parteneriate, prezentarea calitatilor profesionale si prezentari catre mass-media.

Acest program este realizat prin parteneriatul L'Oreal-UNESCO, ce a fost incheiat in 1998. Pana in prezent au beneficiat de burse 195 de tinere cercetatoare, din 83 de tari, printre care si Romania.

Bursele vor fi oferite prin competitie deschisa. Pentru a asigura un echilibru de reprezentare, se vor acorda numai 3 burse pentru fiecare dintre cele 5 regiuni geo-culturale.

Candidatele trebuie sa desfasoare activitate de cercetare la nivel doctoral sau post-doctoral in domeniul stiintelor biologice: biologie, biochimie, biotehnologie, agricultura, medicina, farmacie si fiziologie. Organizatorii specifica ca nu sunt incurajate cercetarile in cosmetologie sau cele care nu au in vedere protectia animalelor.

Criterii de eligilibilitate:
- recomandarea Comisiei nationale
- varsta sub 35 de ani
- de preferat cu doctoratul incheiat
-o buna stapaniare a limbii tarii in care se va desfasura programul de studii

Initial, bursa are o durata de 12 luni si va fi sprijinita cu 20.000$, dar se poate prelungi cu inca 12 luni (si, 20.000$), la cererea candidatului, aprobata de Comitetul de Selectie. Cel putin jumatate din durata programului trebuie sa se desfasoare in strainatate, iar in tara de origine, 2 luni.

Proiectele trebuie sa inceapa intre 1 martie 2014 si 1 martie 2015.

Aplicatiile se depun online pana la data de 30 Mai, in limbile engleza sau franceza, prin intermediul platformei https://www.fwis.fr.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Burse-de-40.000-_-pentru-femeile-cercetator_18800/

lauff lautf laurf