Imprimare

Salvati Copiii a dotat maternitatile si sectiile de nou-nascuti cu echipamente in valoare de peste 1 milion de lei

Adaugat in Stiri din domeniul medical

In incheierea programului de dotarea a maternitatilor si sectiilor de nou-nascuti din tara cu echipamente performante, organizatia "Salvati Copiii" a oferit Spitalului Clinic "Dr. I Cantacuzino" din Bucuresti un incubator de transport in valoare de 11.718 euro, iar Maternitatii Polizu un ventilator pentru respiratie de 12.276 euro.

Aparatul oferit sectiei de nou-nascuti de la Spitalul "Dr. I Cantacuzino" este esential transportului copilului cu stare critica si va inlocui un aparat vechi de peste 18 ani, care fusese achizitionat in 1995, printr-un program al Bancii Mondiale, a precizat dr Adrian Craciun, seful sectiei de Neonatologie a spitalului bucurestean.

Aceste actiuni incheie seria celor cinsprezece evenimente de dotare cu echipamente medicale performante pe care le face organizatia, dupa echiparea maternitatilor si sectiilor de nou-nascuti din Adjud, Piatra Neamt, Pitesti, Brasov, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Petrosani, Iasi, Targu Mures, Suceava, Timisoara si Vaslui.

Valoarea totala a finantarilor obtinute de Salvati Copiii anul trecut, prin campania de redirectionare a 2% din impozitul pe venit si prin generozitatea companiilor si a persoanelor fizice care au facut donatii in cadrul campaniei "Bun venit pe lume!", este de 1.090.000 de lei.

"Fiecare copil are dreptul la viata. Cine poate sa i-l ia?", a spus presedintele executiv al organizatiei, Gabriela Alexandrescu, care a precizat ca "Salvati Copiii" va continua si anul acesta strangerea fondurilor necesare pentru ca tot mai multe unitati medicale sa poata beneficia de echipamente necesare ingrijirii speciale a bebelusilor nascuti prematur.


Pierdem in medie 1900 de copii cu varsta mai mica de un an, adica unul la fiecare cinci ore

Din pacate, tara noastra se mentine pe primul loc in Uniunea Europeana, cu o rata a mortalitatii infantile de  9,4 la 1000 de copii nascuti vii in 2011.

Prezent la evenimentul prin care organizatia "Salvati Copiii" a facut publica donatia catre Spitalul "Dr. I Cantacuzino", secretarul de stat in Ministerul sanatatii, dr Adrian Pana, a spus ca prevenirea problemelor ce pot sa apara la nastere si dupa se poate face prin oferire de servicii bune prenatale, prin cresterea accesului la servicii de diagnostic si tratament pentru gravida. "E esential sa oferim si alte mijloace, nemedicale, pentru ca sarcina sa ajunga la termen in bune conditii", a spus dr Pana.

Potrivit specialistilor cauza principala a mortalitatii infantile sunt nasterile premature.

O treime din aceste decese pot fi prevenite prin dezvoltarea de programe suport pentru mame si copii si dotarea maternitatilor si sectiilor de nou-nascuti cu echipamente medicale performante.

Conform estimarilor organizatiei, aproximativ 327 de nou-nascuti vor fi salvati si 380 de nasteri vor avea loc in conditii normale in anul 2013 datorita celor 15 dotari cu echipamente medicale performante realizate de Salvati Copiii pentru maternitati si sectii de nou-nascuti din Bucuresti si din tara, in cadrul programului national de reducere a mortalitatii infantile "Fiecare copil conteaza!".

Acest program este cuprins in campania mondiala Every One, derulata de Save the Children International, si a fost initiat de Salvati Copiii Romania. Programul isi propune diminuarea cu 15% a mortalitatii infantile si a mortalitatii copiilor sub cinci ani, in perioada 2010 – 2015.

 

 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/_Salvati-Copiii_-a-dotat-maternitatile-si-sectiile-de-nou-nascuti-cu-echipamente-in-valoare-de-peste-1-milion-de-lei_18803/

lauff lautf laurf