Imprimare

Noi locuinte pentru medici vor fi date in folosinta in aceasta vara la Miercurea Ciuc

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Patru noi locuinte pentru medici vor fi construite de Consiliul Judetean Harghita si vor fi finalizate in aceasta vara, cu scopul de a atrage specialisti la Spitalul Judetean de Urgenta din Miercurea Ciuc, acestea alaturandu-se altor opt apartamente date deja in folosinta.

Vicepresedintele Consiliului Judetean Harghita, Petres Sandor, a declarat pentru Agerpres ca imobilul va fi identic cu celelalte doua si va fi format din patru apartamente, care au o suprafata utila de 52 de metri patrati.

Valoarea totala a celor patru apartamente, inclusiv proiectarea, se ridica la 445.000 de lei, licitatia de executie fiind castigata de o firma din Miercurea Ciuc.

Potrivit contractului, locuintele ar trebui finalizate in 5 august si, daca nimic nu va interveni, vor fi date in folosinta in aceasta vara. Directorul Spitalului Judetean de Urgenta, dr. Demeter Ferenc, a salutat faptul ca autoritatea judeteana s-a implicat in rezolvarea problemei legate de lipsa medicilor specialisti, cu care se confrunta unitatea sanitara de ani de zile.

''Este foarte important pentru noi, pentru ca atarna greu in balanta atunci cand un tanar medic incepator se decide sa ramana in Romania si sa lucreze pe un salariu pe care il stim, sau sa plece in strainatate pe bani mult mai multi'', a explicat dr. Demeter. Acesta a spus ca celelalte opt locuinte, date in folosinta in 2009, sunt ocupate de medici tineri care au ales sa vina si sa profeseze la Spitalul Judetean de Urgenta din Miercurea Ciuc.

Spitalul Judetean de Urgenta din Miercurea Ciuc se confrunta de ani de zile cu o lipsa acuta de medici specialisti, absolventii de Medicina preferand sa profeseze in centre universitare sau sa plece sa lucreze in strainatate.

Din acest motiv, dupa preluarea spitalului in administrare, Consiliul Judetean a decis sa finanteze constructia de apartamente, pentru a-i determina pe tinerii medici sa se stabileasca la Miercurea Ciuc.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Noi-locuinte-pentru-medici-vor-fi-date-in-folosinta-in-aceasta-vara-la-Miercurea-Ciuc_18821/

lauff lautf laurf