Imprimare

Ministerul Sanatatii: activitatea din sistemul sanitar nu este afectata in urma blocarii unui cont al institutiei

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Activitatea din sistemul sanitar nu este in pericol de a fi blocata ca urmare a unei de decizii judecatoresti prin care se cere executarea Ministerului Sanatatii din cauza unei datorii acumulate din 2009.

In prezent, Ministerul Sanatatii are blocat un singur cont, cel de la Banca Comeriala Romana, prin care se fac anumite plati pentru deplasarile in strainatate ale personalului MS, achitarea carburantului pentru masinile care deservesc ministerul si alte facturi minore, se arata intr-un comunicat al institutiei.

Reactia ministerului vine in urma unor stiri privind blocarea fondurilor Sanatatii sau ale ministerului in urma unei decizii judecatoresti.

Potrivit Digi24, o firma din Austria a cerut executarea conturilor Ministerului Sanatatii din cauza unei datorii de peste 4,3 milioane de euro, acumulate incepand din 2009.

Firma care a cerut in instanta recuperarea unor datorii de la Ministerul Sanatatii a avut contract cu ministerul pentru realizarea unor servicii de ghiduri arhitecturale si ingineresti cu finalizare in 2009.

"In 2009 si 2010, dupa ce au fost primite, conducerile Ministerului Sanatatii din acei ani nu au platit, iar firma a actionat institutia in instanta, iar acum a cerut executarea silita. In prezent, reprezentantii Ministerului Sanatatii poarta negocieri cu firma pentru micsorarea sumei de plata, mai precis pentru reducerea unor penalitati", se arata in comunicatul ministerului.

Activitatea din sanatate nu poate fi blocata

Activitatile ministerului se realizeaza in principal prin Trezorerie, iar acest cont nu se poate bloca. Ca urmare, pacientii nu sunt afectati de aceasta decizie a instantelor judecatoresti.

"De asemenea, precizam ca, unitatile spitalicesti au contracte de finantare cu casele de asigurari de sanatate, ca urmare nici aceste unitati nu sunt afectate", sustin reprezentantii ministerului.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Ministerul-Sanatatii_-activitatea-din-sistemul-sanitar-nu-este-afectata-in-urma-blocarii-unui-cont-al-institutiei_18823/

lauff lautf laurf