Imprimare

Premierul ii atrage atentie ministrului sanatatii asupra informatiilor neoficiale ce pleaca din minister

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Premierul Victor Ponta i-a cerut, miercuri, 29 mai, in debutul sedintei de Guvern, mai multa atentie ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu, la informatiile neoficiale care pleaca din minister si care nu se refera la proiecte asumate de Executiv, transmite Agerpres.

"La Sanatate, domnule ministru, cat mai putine informatii care pleaca din minister, despre care nu stiti nici dvs, nici eu, cu atat mai bine. in fiecare zi trebuie sa mai raspundem la niste intrebari despre care cred ca nu stim si trebuie sa faceti ceva in minister, totusi. Cand se pleaca cu un proiect sa fie clar ca e un proiect asumat si discutat in Guvern, altfel mai mult ne scuzam si ne explicam", a precizat Victor Ponta.

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, i-a dat dreptate premierului, adaugand insa ca "transparenta nu este un lucru rau".

"Anumite lucruri care sunt in stadiul de proiect, in grupuri de lucru, daca unii doresc sa le dea la presa, nu putem sa ii oprim. Sigur, sa incercam sa povestim ca de fapt nu sunt asumate, sunt numai ciorne si nu trebuie sa raspundem noi pentru ele", a precizat Nicolaescu.

Premierul a apreciat insa ca este necesara si o anumita coerenta.

"Sa stiti ca o sa ramana fara coerenta, o sa ramana doar ca fiecare vine cu cate o idee nastrusnica si la cate probleme avem in sanatate, numai de idei nastrusnice nu avem nevoie", a mai afirmat premierul.

Precizarile au fost facute in contextul in care, marti, Ministerul Sanatatii a anuntat ca niciodata nu a pus problema introducerii de noi taxe in spitale.

"In acest moment, exista mai multe variante de lucru pe tema salarizarii medicilor in functie de performanta, neexistand niciun proiect asumat de Ministerul Sanatatii. Toate variantele de lucru se discuta impreuna cu organizatiile de medici si pacienti, care sunt partenerii ministerului in elaborarea tuturor masurilor legislative din domeniul sanatatii", preciza marti MS.

Ministerul Sanatatii sustine ca are ca obiectiv o reforma a sistemului sanitar care sa aiba in centrul sau pacientul.
"Din pacate, asistam tot mai des la atacuri nefondate pe tema sanatatii si impotriva ministrului Sanatatii, care sunt dovada faptului ca reforma sanatatii deranjeaza probabil anumite grupuri si ca exista o mare rezistenta impotriva transformarii sistemului sanitar dintr-unul ineficient si falimentar, intr-unul bazat pe ordine si performanta, in beneficiul pacientilor", sustine MS.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Premierul-ii-atrage-atentie-ministrului-sanatatii-asupra-informatiilor-neoficiale-ce-pleaca-din-minister_18833/

lauff lautf laurf