Imprimare

Institutul Cantacuzino a obtinut certificarea pentru vaccinul antigripal

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Institutul Cantacuzino a obtinut astazi, 28 iunie, certificatul de acreditare de la ANMDM pentru vaccinul antigripal, a anunta ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, la conferinta "Mediafax Talks".

Institutul a obtinut autorizatie din partea Agentiei Nationale a Medicamentului (ANMDM) pentru Laboratorul de Control al Calitatii, ceea ce va permite producerea vaccinului antigripal anul acesta in Romania.

Pe 30 mai, ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, a anuntat intr-o conferinta de presa masurile luate de Executiv pentru sprijinirea a doua institutii strategice pentru Romania, Institutul I Cantacuzino si Antibiotice Iasi.

Eugen Nicolaescu a declarat, cu acest prilej, ca Guvernul Romaniei, la initiativa Ministerului Sanatatii, a redat rolul strategic celor doua embleme ale medicinii romanesti: Institutul Cantacuzino si Antibiotice Iasi.

Potrivit ministrului Sanatatii, repornirea productiei la Institutul Cantacuzino reprezinta un obiectiv major al actualului sau mandat, implicandu-se direct pentru reluarea activitatii acestui Institut.

“Institutul Cantacuzino a devenit serviciu de interes economic general. Prin Hotarare de Guvern, s-a aprobat Planul National de Interventie pentru prevenirea imbolnavirii in masa a populatiei generata de epidemii si pandemii si s-au alocat 10 milioane de lei din Fondul de rezerva al Guvernului”, a mai precizat Eugen Nicolaescu.

Autor: Max Constantinescu

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Institutul-Cantacuzino-a-obtinut-certificarea-pentru-vaccinul-antigripal_18942/

lauff lautf laurf