Imprimare

Discutii Ministerul Sanatatii-CMR privind protestele medicilor

Adaugat in Stiri din domeniul medical

In cursul saptamanii viitoare (8-12 iulie), ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu se va intalni cu conducerea CMR pentru a discuta solicitarile pe care reprezentantii medicilor le-au facut Guvernului.

Ministrul Sanatatii a subliniat faptul ca CMR reprezinta un partener al MS si impreuna vor gasi solutiile necesare pentru ca pacientii sa nu fie afectati, iar medicii sa fie apreciati si multumiti.

De asemenea, Eugen Nicolaescu a spus ca a reluat, in mesajele transmise, importanta demnitatii si prestigiului profesiei medicale.

Presedintele Colegiului Medicilor din Romania, prof. dr. Vasile Astarastoaie, a anuntat joi, 20 iunie, ca organizatiile profesionale ale medicilor, sindicatelor si asociatiile pacientilor vor declansa proteste in acesta vara.

Principalele nemultumiri sunt legate atat de finantarea insuficienta a sistemului si salarizarea necorespunzatoare, cat si de lezarea demnitatii profesionale a medicilor.

Consiliul National al CMR a analizat situatia personalului din sistemul de sanatate si a constatat ca, desi exista o relatie de colaborare cu Ministerul Sanatatii, initiativele luate in vederea imbunatatirii situatiei nu au fost puse in practica dn cauza blocajelor de la nivel executiv si legislativ.

Autor: Max Constantinescu

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Discutii-Ministerul-Sanatatii-CMR-privind-protestele-medicilor_18956/

lauff lautf laurf