Imprimare

Abuzul de antibiotice, cauza cresterii numarului de cazuri de infectii rezistente la tratament

Adaugat in Stiri din domeniul medical

O serie de cazuri severe provocate de germeni cu o rezistenta modificata au fost inregistrate in ultimul trimestru la Institutul de Boli Infectioase "Matei Bals", a declarat pentru Agerpres prof. dr. Adrian Streinu Cercel, managerul unitatii.

"Sunt cunoscute trei tipuri de modificari de rezistente majore: primul este cel multidrog rezistent, al doilea este rezistenta extinsa la medicamente si al treilea tip - rezistenta la toate antibioticele. Aceste cazuri incep sa fie din ce in ce mai frecvente, ceea ce ridica probleme terapeutice mari, costuri foarte mari", a afirmat Streinu Cercel.

Potrivit acestuia, in ultimul trimestru au fost cam 10-12 astfel de cazuri.

"Este de mentionat faptul ca aceste cazuri vin din comunitate. Nu sunt infectii nosocomiale. Este un semnal in plus de alarma, tras impotriva abuzului de antibiotice. Utilizarea antibioticelor fara prescriptie medicala sta la baza aparitiei modificarilor de sensibilitate la antibiotice", a aratat prof. dr. Adrian Streinu Cercel.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Abuzul-de-antibiotice_-cauza-cresterii-numarului-de-cazuri-de-infectii-rezistente-la-tratament_18973/

lauff lautf laurf