Imprimare

Bolnavii cronici trebuie sa se protejeze in perioada de canicula

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Bolnavii cronici, in general, dar mai ales cei cu afectiuni psihice si cardiace trebuie sa fie foarte atenti in perioada de canicula si, mai ales, cand temperaturile inregistreaza schimbari semnificative de la o perioada la alta, subliniaza specialistii.

Prof. dr. Dan Prelipceanu de la Spitalul de Psihiatrie "Al . Obregia" a declarat marti, pentru AGERPRES, ca persoanele cu afectiuni psihice trebuie sa evite sa iasa afara pe canicula si sa-si ia medicatia.

La randul sau, dr. Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanta al Municipiului Bucuresti-Ilfov, a precizat, ca in intervalul orar 11,00 - 18,00 cand temperaturile sunt foarte ridicate persoanele cardiace nu trebuie sa iasa afara.

Daca este inevitabila deplasarea atunci trebuie luate masuri de protectie, respectiv haine de culoare deschisa, ample, palarii sau umbrelute si cat mai mult din suprafata corpului sa fie acoperita.
Este necesara o hidratare corespunzatoare si trebuie respectate indicatiile medicilor, nu trebuie sa...

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Bolnavii-cronici-trebuie-sa-se-protejeze-in-perioada-de-canicula_19029/

lauff lautf laurf