Imprimare

Conducerea UMF Carol Davila admite ca doua grile au fost gresite si va lua masuri

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministrul delegat pentru invatamantul Superior, Mihnea Costoiu, a declarat vineri, dupa discutia pe care a avut-o cu conducerea Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila", cu parintii si candidatii care au facut contestatii dupa examenul de admitere ca universitatea a respectat propriile proceduri care au fost anuntate inca de acum sase luni, anunta Agerpres.

Mai multi candidati care au sustinut examenul de admitere la Facultatea de Medicina din Bucuresti au contestat vineri examenul si au spus ca grilele au fost gresite.

Mihnea Costoiu a spus ca important este ca universitatea a constatat ca doua grile sunt gresite si a luat masuri.

Referitor la o eventuala suplimentare de locuri, Mihnea Costoiu a mentionat ca universitatea a anuntat un numar de 430 de locuri pentru Facultatea de Medicina fara taxa si 250 cu taxa. El a spus ca o eventuala decizie privind suplimentarea locurilor apartine universitatii, in functie de capacitatea acesteia de scolarizare in conditii bune.

Ministrul a cerut parintilor sa aiba rabdare ca universitatea sa faca verificarile, accentuand ca Universitatea de Medicina a respectat toate normele.

La randul sau, rectorul facultatii, acad. prof. dr. Ioanel Sinescu, a subliniat ca fiecare sesizare va fi analizata si rezolvata in limitele legale. El a subliniat ca grilele au fost corecte, doar doua fiind gresite si ulterior corectate de Comisia tehnica. Sinescu a afirmat ca vor fi analizate toate contestatiile, urmand ca in perioada imediat urmatoare sa se afiseze rezultatele.

Referitor la suplimentarea numarului de locuri, rectorul a precizat ca nu se pune problema, intrucat capacitatea facultatii pentru anul I este de 1.000 de studenti.

"Sunt studentii care au intrat pe locurile fara taxa, sunt cei de la locurile cu plata, la care se mai adauga si cei care au ramas repetenti din anul I", a punctat prof. dr. Ioanel Sinescu.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Conducerea-_UMF-Carol-Davila_-admite-ca-doua-grile-au-fost-gresite-si-va-lua-masuri_19048/

lauff lautf laurf