Imprimare

Medicii clujeni pot cumpara spatiile inchiriate pentru cabinetele lor private

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Spatiile in care isi desfasoara activitatea 47 de cabinete medicale particulare din Cluj-Napoca vor putea fi cumparate de medicii care le folosesc in prezent cu plata chiriei, anunta Agepres.

Potrivit unui comunicat al Consiliului Judetean (CJ) Cluj, institutia administrativa detine in patrimoniul sau noua imobile cu spatii concesionate, in care functioneaza 98 de cabinete medicale.

'Din cele noua imobile, in prezent, sunt intabulate patru. (...). Scoatem la vanzare in aceasta prima etapa 47 de cabinete. Pe masura ce se va incheia procesul de intabulare si celelalte imobile vor intra in procedura de vanzare. Toti chiriasii si-au exprimat intentia de a cumpara aceste spatii in conditiile fixate de Consiliul Judetean', se spune in comunicat.

Medicii vor achita pretul integral al spatiului cabinetului lor la incheierea contractului de vanzare-cumparare in forma autentica.

CJ va constitui, in acest scop, doua comisii, prima pentru vanzarea spatiilor cu cabinete medicale, iar cea de-a doua pentru solutionarea contestatiilor. Totodata, CJ va cere, la cadastru, efectuarea de masuratori in vederea actualizarii datelor de carte funciara, si intocmirea documentatiilor cadastrale. Se vor face demersuri legale si pentru stabilirea pretului corect al acestor spatii.

'La aceasta data, Consiliul Judetean Cluj colecteaza din redeventele platite de medici, pentru cabinete, aproximativ 5.000 de euro/an', precizeaza comunicatul.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Medicii-clujeni-pot-cumpara-spatiile-inchiriate-pentru-cabinetele-lor-private_19051/

lauff lautf laurf