Imprimare

Peste 250 de participanti la flash-moburile APAH-RO

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Peste 250 de romani au participat duminica la flashmob-urile organizate in mai multe orase din tara de APAH-RO - Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Hepatice din Romania, cu ocazia Zilei Mondiale de Lupta impotriva Hepatitei, in incercarea de a dobori recordul Guinness Book inregistrat anul trecut la nivel mondial privind cei mai multi oameni care, in intervalul a 24 de ore, realizeaza cele trei gesturi simbol: "nu vad, nu aud, nu vorbesc... despre rau".

Actiunea s-a desfasurat in Bucuresti, la Plaza România, Brasov– Centrul Civic si Campia Turzii – Parcul Central.

Initiativa apartine organizatiilor internationale Alianta Mondiala pentru Hepatita (WHA) si Asociatia Europeana a Pacientilor cu Boli de Ficat (ELPA), din care face parte APAH-RO, sustinuta in tara de Asociatia Pacientilor Cronici din Romania (APCR).

In acelasi timp, in mai multe zone din tara - Giurgiu, Arad, Timisoara, Alexandria, Iasi, Bacau, Craiova - au avut loc diverse actiuni tematice de sensibilizare si informare, la care s-au alaturat voluntari elevi sau studenti la medicina, precum si pacienti cu afectiuni hepatice.

In semn de solidaritate cu această cauza, cei aproximativ 300 de participanti la International Metropolitan Triathlon Braşov au purtat bratari simbolice pe tot parcursul evenimentului sportiv, desfasurat in perioada 27-29 iulie 2013.

"Ne-am dorit ca anul acesta sa dam o mai mare amploare actiunilor noastre, sa fim mai aproape de oameni si sa-i convingem de importanta testarii si a depistarii la timp a afectiunilor hepatice. si credem ca, datorita voluntarilor din toate colturile tarii, am reusit. Trebuie sa constientizam ca hepatita actioneaza ca un dusman tacut. Daca vrem sa schimbam ceva, trebuie sa o facem pornind cu noi", a declarat Marinela Debu, presedintele APAH-RO.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Peste-250-de-participanti-la-flash-moburile-APAH-RO_19055/

lauff lautf laurf