Imprimare

Ambulanta va primi 150 de masini noi, anul acesta

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ambulanta va primi anul acesta prin programul multianual de mentenanta peste 150 de masini noi, care le vor inlocui pe cele vechi, programul mergand in paralel cu cel de dotari pentru interventii la accidente colective, a declarat marti pentru Agerpres secretarul de stat in Ministerul Sanatatii Raed Arafat.

De asemenea, in contextul in care Societatea de Salvare Bucuresti si Serviciul de Ambulanta Bucuresti - Ilfov (SABIF) au sarbatorit la sfarsitul saptamanii trecute implinirea a 107 ani de la infiintare, dr. Raed Arafat a evidentiat progresele inregistrate de-a lungul anilor de acest serviciu care salveaza vieti, adaugand ca a devenit o traditie aniversarea de la Ambulanta.

Managerul SABIF, dr. Alis Grasu, a declarat pentru Agerpres ca isi doreste ca Ambulanta sa se dezvolte in continuare, in folosul populatiei, sa fie un serviciu performant atat din punctul de vedere tehnic, cat si al pregatirii personalului si sa salveze cat mai multe vieti.

Aniversarea celor 107 ani de la infiintare a fost marcata prin Balul Salvarii, care a avut loc duminica seara.

Medicii, ambulantierii, operatoarele si voluntarii SABIF au sarbatorit alaturi de agentiile cu care colaboreaza zilnic in salvarea de vieti, si-au impartasit emotii, realizari, se arata intr-un comunicat emis marti de Societatea de Salvare din Bucuresti.

La eveniment au participat, intre altii: secretarul de stat dr. Raed Arafat, subprefectul Capitalei Mariana Campurean, inspectorul-sef al IGSU, colonel Ion Burlui, Stefan Minovici, unul dintre descendentii familiei Minovici, fondatorii medicinei de urgenta din Romania, dar si cei care au pus bazele Societatii de Salvare Bucuresti, acad. prof. dr. Constantin Balaceanu-Stolnici, prof. dr. Daniela Bartos, prof. dr. Codrut Sarafoleanu, conf. dr. Catalin Carstoiu, prof. dr. ec. Valentin Radu, director UMP Banca Mondiala, Francisc Czobor, dr. Andrei Georgescu, medic-sef UPU Spitalul Universitar, dr. Bogdan Oprita, medic-sef SMURD Bucuresti s.a..

Programul artistic a fost asigurat de Alb Negru, Vlad Mirita, Florin Grigore, Daniel Lazar, The Mates, toti membri de onoare ai Societatii de Salvare Bucuresti.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Ambulanta-va-primi-150-de-masini-noi_-anul-acesta_19060/

lauff lautf laurf