Imprimare

Cornel Siserman revine la conducerea Institutului de Medicina Legala din Cluj-Napoca

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Fostul director al Institutului de Medicina Legala din Cluj-Napoca, Cornel Siserman, revine la conducerea institutiei, in urma concursului organizat pentru desemnarea unui nou administrator.

La concursul pentru functia de conducere a IML Cluj s-au inscris directorul interimar Marius Vartic si medicii Dan Perju, Mihai Anitan si Costel Siserman, transmite Agerpres.

Comisia de concurs a decis ca, dupa proba scrisa, sustinerea proiectului de management si interviul candidatilor, medicul Costel Siserman sa revina in fruntea institutiei.

In luna martie a acestui an, la IML Cluj au fost descoperite sase cadavre decapitate. Au fost sesizate Politia si Parchetul, care au efectuat o ancheta. Siserman a motivat ca prin protocolul incheiat intre IML si Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) 'Iuliu Hatieganu', cadavrele nerevendicate, fara apartinatori, pot fi folosite in scop didactic, iar capetele decedatilor au fost intrebuintate de medici din Italia in cadrul unui curs de chirurgie plastica desfasurat la Cluj-Napoca intre 18 si 21 februarie.

Costel Siserman a fost destituit prin ordin al ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu. Legea interzice efectuarea de teste medicale pe capete, pentru a nu se aduce atingere demnitatii si imaginii persoanei decedate.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Cornel-Siserman-revine-la-conducerea-Institutului-de-Medicina-Legala-din-Cluj-Napoca_19061/

lauff lautf laurf