Imprimare

Consiliul Judetean vrea sa preia Spitalul Cai Ferate Constanta

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Consilierii judeteni constanteni au aprobat pe 7 august, intr-o sedinta ordinara, proiectul referitor la promovarea unei hotarari de guvern privind preluarea managementului Spitalului Clinic Cai Ferate Constanta de la Ministerul Sanatatii de catre Consiliul Judetean, transmite Agerpres.

Initiatorul proiectului, presedintele CJ Constanta, Nicusor Constantinescu, a declarat ca intentioneaza ca intr-una dintre cele doua cladiri ale respectivei unitati spitalicesti sa se amenajeze, cu fonduri europene, un spital pentru copii.

"Ni s-a propus de Ministerul Sanatatii, care a preluat spitalul CFR de la Ministerul Transporturilor, sa-l preluam in management, pe modelul Spitalului Judetean Constanta. Pentru ca noi, judetul Constanta si, respectiv, Dobrogea, nu avem un spital pentru copii, un spital materno-infantil. Eu am propus sa preluam acest spital CFR care are doua imobile, unul in port si altul pe bulevardul 1 Mai, si sa accesam fonduri europene, sa-l modernizam, dotam si sa-l dam in folosinta comunitatii", a declarat Nicusor Constantinescu.

El a mentionat ca daca CJ va avea la dispozitie cele doua corpuri ale spitalului CFR va putea sa acceseze fonduri europene pentru infiintarea unui spital materno-infantil.

Potrivit lui Nicusor Constantinescu, sectia pentru copii a Spitalului Clinic Judetean de Urgente Constanta, unitate aflata in administrarea CJ, va fi mutata in cadrul viitorului spital.

"Sectia Pediatrie nu face fata nici din punctul de vedere al numarului de paturi, nici referitor la echipamentele din dotare. (...) O vom reabilita, dar, daca reusim sa accesam fonduri europene, o s-o mutam direct in spitalul materno-infantil pe care vrem sa-l realizam", a spus presedintele CJ Constanta.

Nicusor Constantinescu a afirmat ca in zilele urmatoare va fi initiat proiectul de hotarare de guvern si ca spera ca cel tarziu in toamna acestui an Spitalul Clinic Cai Ferate sa treaca din administrarea Ministerului Sanatatii in cea a Consiliului Judetean.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Consiliul-Judetean-vrea-sa-preia-Spitalul-Cai-Ferate-Constanta_19083/

lauff lautf laurf