Imprimare

Burse de o luna, pentru medici, la Viena

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Prin intermediul proiectului Vienna Open Medical Institute (Vienna OMI) medici din intreaga lume pot beneficia de o bursa de o luna („observership“) in sase spitale din Viena.

„Prin acest proiect dorim sa promovam transferul de cunostinte medicale la cel mai inalt nivel“, a explicat Wilhelm Marhold, directorul general al Uniunii Spitalelor din Viena (KAV).

Pe parcursul acestui „observership“ de o luna medicii vor fi indrumai de catre un mentor, vor fi repartizati unui departament ce apartine specialitatii lor, vor participa la workshopuri, vor lua parte la discutii, la conferinte precum si la consultatii etc.

De asemenea, bursierii vor avea acces gratuit la biblioteca si la „clubul medical“ din incinta Societatii Medicilor din Viena.

Vienna Open Medical Institute este un proiect comun al Uniunii Spitalelor din Viena (KAV), al American Austrian Foundation (AAF), al Universitatii de Medicina din Viena, al Academiei Austriece de Stiinte, al Societatii Medicilor din Viena, carora li s-a alaturat recent si Camera Medicilor din Viena.

Printre cele sase spitale implicate in acest proiect se numara celebrul Spital General AKH, Spitalul Hietzing cu Centrul de Neurologie Rosenhügel, Spitalul Rudolfstiftung, Wilhelminenspital etc.

Pe perioada acestui „observership“ bursierilor li se asigura cazarea precum si bani de buzunar si, in anumite cazuri, li se acopera si costurile de transport. Mai multe detalii gasiti AICI
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Burse-de-o-luna_-pentru-medici_-la-Viena_19096/

lauff lautf laurf