Imprimare

Spitalul judetean de Urgenta din Baia Mare, in plin proces de modernizare

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Executantul lucrarii de reabilitate si modernizare a Spitalului Judetean de Urgenta din Baia Mare cat si administratia institutiei medicale au precizat, miercuri, 14 august, intr-o conferinta de presa comuna la care a participat presedintele CJ Maramures, Zamfir Ciceu si managerul de proiect din Austria, ca se fac eforturi sporite pentru terminarea lucrarilor la termen, transmite Agerpres.

Lucrarile de reabilitate a celei mai importante unitati medicale din judetul Maramures care va deveni spital regional au fost intarziate cu aproape 12 luni dupa ce firma AMI S.A care executa lucrarea de modernizare a identificat in structura imobilului de 11 etaje, greseli de structura, materiale epuizate moral, legaturi electrice subrede cat si alte elemente care ar fi pus in pericol cladirea daca n-ar fi fost refacute.

"Abia dupa demararea lucrarilor interioare am putut identifica adevaratele problemele de infrastructura si rezistenta a cladirii ce nu aveau cum sa fie prinse in termeni tehnici reali in proiectul initial. O prima evaluare a constructiei nu avea practic cum sa descopere adevaratele hibe interne. Vorbim de o constructie data in folosinta in anul 1970, avand materialele si tehnica de lucru a anilor respectivi. La o asemenea investitie, reparatiile si reconsolidarile trebuie executate respectand normele specifice de siguranta "a spus ing. Pop Raducu, directorul companiei AMI S.A., executantul lucrarii.

La randul sau, managerul Spitalului Judetean de Urgenta din Baia Mare, Sorina Pintea, a subliniat ca se fac eforturi financiare, dar si pentru ca actul medical sa se desfasoare in conditii normale.

"In ciuda multor greutati care exista in spital, indeosebi a disconfortului creat de santier, actul medical se desfasoara normal, dar cu mare dificultate. Dorinta noastra, dar si a constructorului e ca lucrarile sa fie terminate, iar in anul 2014 unitatea sa fie acreditata. Indiferent de obstacolele intalnite important e ca investitia sa fie terminata, spitalul sa fie unul modern asa cum isi doreste intreaga echipa" a spus Sorin Pintea.

De asemenea, presedintele CJ Maramures, Zamfir Ciceu a remarcat ca actul medical a decurs normal, chiar daca personalul spitalului este 'stanjenit' de activitatea constructorilor.

"Medicii, dar si intregul corp medical si administrativ au continuat si continua sa lucreze chiar daca sunt stanjeniti de activitatea constructorilor. Apoi mutarile, realocarile unor sectii dintr-o parte in alta a spitalului n-au fost si nu sunt deloc simple intr-un loc unde anual se trateaza peste 400.000 de pacienti. Indiferent de situatie trebuie sa ne concentram impreuna cu echipa de lucru sa terminam investitia in timp optim. Sincopele de functionare sunt inerente, dar o sa trecem peste toate obstacolele" a spus Zamfir Ciceu.

Proiectul de reabilitare a Spitalului Judetean de Urgenta din Baia Mare este implementat de CJ Maramures avand o valoare de 70.624.324,91 lei din care 55.620.702,34 lei reprezinta valoarea nerambursabila. Proiectul este derulat prin Programul Operational Regional 2007-2013 avand ca autoritate de management Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Spitalul-judetean-de-Urgenta-din-Baia-Mare_-in-plin-proces-de-modernizare_19100/

lauff lautf laurf