Imprimare

Muzeul Antipa devine primul muzeu din tara dotat cu un defibrilator extern automat

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Un defibrilator extern automat (AED) va fi pus in functiune de catre Asociatia Romana de Interventie in Situatii de Urgenta (ARISU) miercuri, 13 noiembrie, in incinta Muzeului National de Istorie Naturala “Grigore Antipa”.

Acesta este primul AED pe care ARISU il va monta in unul din cele cinci locuri publice care urmeaza sa fie dotate cu un astfel de aparat, in cadrul celei de-a doua etape a proiectului “Energie pentru viata”, 70 de angajati ai Muzeului Antipa au invatat cum sa foloseasca un AED.

“Cu toate ca AED-ul poate fi folosit de persoane fara pregatire medicala si fara o instruire in prealabil, angajatii muzeului “Grigore Antipa” au fost invatati cum sa recunoasca un stop cardio-respirator si au facut simulari cu AED-ul, astfel incat, in momentul unei urgente, timpul de reactie sa fie cat mai mic”, afirma Nicolae Stavre, presedintele ARISU.

Proiectul “Energie pentru viata” faciliteaza accesul persoanelor aflate in stop cardio-respirator la defibrilatoarele externe...

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Muzeul-Antipa-devine-primul-muzeu-din-tara-dotat-cu-un-defibrilator-extern-automat_19363/

lauff lautf laurf