Imprimare

Ziua Portilor Deschise la Institutul Oncologic Prof. Dr. Ion Chiricuta

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuta” Cluj-Napoca organizeaza, pe 15 noiembrie, „Ziua Portilor Deschise”.

Ziua Portilor Deschise debuteaza cu o transmisiune live a unei interventii chirurgicale de prostatectomie radicala laparoscopica. Procedura este efectuata de prof.dr. Jans Rassweiler, seful departamentului de urologie din cadrul Clinicii SLK din Heilbronn, si va putea fi urmarita atat de personalul unitatii, cat si de cei care vor lua parte la manifestare.

Ziua Portilor Deschise va fi continuata cu prezentarea activitatii medicale si de cercetare/dezvoltare din ultimul an. Astfel, va fi organizata o conferinta de presa la care vor participa reprezentati ai IOCN si ai autoritatilor, care vor prezenta date din activitatea institutului, statistici, precum si mesaje educative de preventie si screening in domeniul oncologic.

“Impreuna, medici si pacienti, incercam sa redam speranta. Siguranta si imbunatatirea continua a actului medical sunt principalele noastre preocupari”, a declarat sef lucr.dr. Patriciu Achimas-Cadariu, managerul Institutului Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuta” Cluj-Napoca.

La eveniment sunt invitati si reprezentanti ai asociatiilor de pacienti cu sfera de activitate in patologia oncologica, studenti ai Universitatii de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu”, precum si intreg personalul unitatii.

Despre Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuta” Cluj-Napoca

Fondat in 1929, Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuta” Cluj-Napoca este unul din cele mai vechi centre medicale din Europa care asigura servicii medicale in domeniul oncologic. Avand in vedere calitatea ridicata a serviciilor medicale oferite, complexitatea patologiei oncologice tratate si dotarile la standarde internationale, IOCN este membru OECI (Organizatia Europeana a Institutelor de Cancer).

Misiunea unitatii este de a contribui la diminuarea efectelor afectiunilor oncologice din Romania, prin programe care integreaza ingrijirea pacientilor, preventia si cercetarea, educatia continua a tuturor profesionistilor implicati, precum si transmiterea catre publicul larg a mesajelor educative de preventie si control in domeniul oncologic.

 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Ziua-Portilor-Deschise-la-Institutul-Oncologic-_Prof.-Dr.-Ion-Chiricuta__19368/

lauff lautf laurf