Imprimare

VIDEO: Greva de avertisment in Sanatate

Adaugat in Stiri din domeniul medical

“Sunt in greva, dar muncesc” asta scria pe banderolele purtate la brat de catre angajatii din sistemul medical in aceata dimineata. Personalul vizat a fost in greva de avertisment, intre orele 8:00 si 10:00 si au acoperit o treime din munca, prioritatea fiind urgentele.

Presedintele Federatiei Sanitas, Leonard Barascu, a spus ca la greva poate participa orce angajat din spitale, conform legii. El a invocate articolul 191 din legea 62/2011 privind Greva. Potrivit acestui articol, aliniatul 2: “Pe durata unei greve declansate intr-o unitate pot inceta activitatea si angajatii unor subunitati sau compartimente care nu au participat initial la declansarea conflictului colectiv de munca”.

Alte federatii solidare cu Sanitas, cea care a decis si a stabilit greva de avertisment, sunt: Camera Federativa a Sindicatelor Medicilor din Romania, Sindicatul Institutului Cantacuzino, Federatia Tesa, dar si Federatia Nationala Sindicala Ambulanta.

Situatia in Bucuresti

In Capitala, greva s-a facutla Spitalul Universitar de Urgenta, la Spitalul “Sf. Ioan”, la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca, dar si la Spitalul Clinic “Dr. Victor Babes”.

La Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti s-au strans aproximativ o suta de angajati din sistemul de sanatate si au fost operatedoar urgentele, conform dr. chirurg Florin Chirculescu.

Astazi, la ora 14:00, ministrul Sanatatii se va intalni cu reprezentantii sindicatelor pentru negocieri. Daca nu se va ajunge la solutii concrete, acestia din urma sunt hotarati sa declanseze greva generala din 28 noiembrie.
 

Autor: Iuliana-Maria Vişan

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/VIDEO_-Greva-de-avertisment-in-Sanatate_19406/

lauff lautf laurf