Imprimare

Medicii din Sindicatul Cantacuzino refuza sa semneze contractul colectiv de munca

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Dr. Florin Chirculescu, presedintele Sindicatului Dr. Ioan Cantacuzino, a anuntat ca medicii din sindicatul pe care il conduce au hotarat sa nu semneze Contractul Colectiv de Munca pe Ramura Sanitara, motivand ca "cererile noastre de finantare suplimentara a sistemului sanitar nu au fost asumate de guvernanti printr-un acord semnat, astfel incat sa asigure o mai buna practica medicala, concretizata in siguranta pacientilor nostri" si ca " raspunsul primit la cererile noastre de salarizare nu a fost asumat printr-un acord semnat si, astfel, exodul medicilor va continua".

"Aceasta semnatura ar fi oferit guvernantilor atat un gir, cat si o acceptare a situatiei actuale, pe care noi, medicii, singurii raspunzatori de evolutia pacientilor nostri, nu il puteam acorda. (...) a semna un document in asemenea conditii ne-ar fi transformat in partasi, cu buna stiinta, la modul mai mult decat deficitar in care ne desfasuram activitatea", transmite presedintele Sindicatului Dr. Ioan Cantacuzino.

Dr. Chirculescu spune ca la negocieri s-au solicitat medicilor criterii de performanta pentru a beneficia de fonduri suplimentare. "Suntem de acord cu principiul, numai ca opinia noastra este ca asemenea criterii de performanta trebuie indeplinite si de decidenti in ceea ce priveste conditiile necesare pentru un act medical decent."

Dr. Chirculescu: Numai medicii pot conduce o miscare revendicativa de succes

Presedintele Sindicatului Cantacuzino este de parere ca o miscare revendicativa de succes in domeniul sanitar nu poate fi demarata, organizata, condusa si finalizata decat de medici, "singura categorie de personal care are raspunderea deplina a actului medical", dupa cum afirma acesta.

Acesta recomanda tuturor colegilor inscrierea in organizatiile sindicale ale medicilor pentru a putea lupta puternic pentru demnitatea lor, dar si pentru cea a pacientilor.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Medicii-din-Sindicatul-Cantacuzino-refuza-sa-semneze-contractul-colectiv-de-munca_19422/

lauff lautf laurf