Imprimare

Nou program educational de gestionare a diabetului pentru pacientii romani

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Pacientii romani cu diabet vor invata sa-si gestioneze boala in cadrul unui program de educatie practica, dezvoltat de universitatea americana Stanford.

 «Este vorba de un pionierat pentru Romania», a declarat Dr.Ionut Mogosanu, unul dintre cei 20 de traineri din cadrul programului, care consta din sase sesiuni deintalniri saptamanale.

 Programul se concentreaza pe aspecte practice ale gestionarii bolii si nu se substituie vizitelelor pacientului la medicul sau, scopul sau fiind de a ajuta pacientii sa se ingrijeasca in viata de zi cu zi si sa castige incredere in sine,in capacitatea lor de a controla simptomele si modul in care problemele de sanatate le afecteaza viata. Programul vine ca o completare de care este absoluta nevoie, dat fiind timpul limitat pe care medicii il au la dispozitie.

 « Nevoia pentru un asemenea program este uriasa», a declarat Conf. Dr. Cristian Serafinceanu, precizând ca «încarcarea» pe cei doar 200 de medici diabetologi din Romania este prea mare...

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Nou-program-educational-de-gestionare-a-diabetului-pentru-pacientii-romani_19427/

lauff lautf laurf