Imprimare

Accident al unui avion medical cu 7 pasageri, in Cluj

Adaugat in Stiri din domeniul medical

UPDATE 18:05 Ministerul Sanatii anunta ca monitorizeaza in permanenta evolutia situatiei si se afla in permanenta legatura cu Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta.

UPDATE 17:42  Carmen Pantis, coordonator de Transplant Oradea, a spus la Realitatea TV ca medicii erau asteptaţi pentru o prelevare de ficat de la o pacienta aflata in moarte cerebrala.

Cristian Boeriu, medic SMURD, a declarat ca a tinut legatura cu elicoterul SMURD care a fost retras de la locul accidentului. "Pilotul a luat legatura cu unul dintre supravieţuitor, dar era ocupat sa acorde primul ajutor colegilor sai", a spus Boeriu la Realitatea TV.

UPDATE 17:15  Elicopterul de la SMURD Mures, trimis la locul unde a aterizat fortat avionul, s-a retras din zona accidentului, din cauza cetii, au declarat, pentru MEDIAFAX, oficiali din Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Avionul a fost localizat in zona localitatii Fantanele din Cluj, potrivit unor oficiali din Ministerul Afacerilor Interne.

Directorul medical al Spitalului Elias, dr. Dana Safta, a declarat la Antena 3 ca a tinut permanent legatura cu dr. Valentin Calu, care era constient.

La locul accidentului sunt asteptate vor interveni trei ambulante, doua masini de interventie pentru victime multiple si jandarmii montani, despre care surse medicale au precizat anterior ca ar fi ajuns deja la fata locului, anunta Mediafax.
---

Un avion medical cu sapte pasageri la bord, a aterizat fortat in urma cu putin timp intre Huedin si Campeni, judetul Cluj, anunta antena3.ro. Aeronava, apartinand Scolii Nationale de Aviatie, trebuia sa ajunga la Oradea, judetul Bihor, pentru o interventie de prelevare de organe.

Toti cei sapte pasageri, doi piloti,patru medici de la Spitalele Elias si Fundeni din Bucuresti si o asistenta, sunt in viata. Printre ei, se afla si purtatorul de cuvant al Spitalului Elias, dr. Valentin Calu, potrivit realitatea.net.

Avionul medical de tip BN2, pilotat de Adrian Iovan, a aterizat fortat.

Prefectul de Cluj, Gheorghe Vuscan, a declarat ca mai multe ambulante se îndreapta spre locul accidentului.

Si Gheorghe Feneser, prefectul judeţului Alba, a declarat la Realitatea TV ca un echipaj al ISU Alba a plecat deja inspre locul accidentului. "Este zona muntoasa, accesul se face destul de greu. Banuim ca se afla in zona judeţului Cluj. Oamenii nostri sunt aproape de zona in care s-a produs accidentul, in 40 de minute vor fi probabil acolo. Acum, in judetul Alba, este ceata. Nu stim exact zona in care se afla avionul", a spus Feneser la Realitatea TV.

Adrian Ioan, lider Autoritatea Aeronautica Romana a declarat la Realitatea TV ca acest tip de avion este foarte vechi.

Ministerul Apararii Nationale a fost solicitat sa aprijine cu elicopetere si tehnica speciala operatiunea de cautare a aeronavei prabusite in judetul Cluj si pentru salvarea persoanelor aflate in avion.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Accident-al-unui-avion-medical-cu-7-pasageri_-in-Cluj_19539/

lauff lautf laurf