Imprimare

Ranitii in accidentul aviatic sunt constienti, fiind internati la terapie intensiva

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Medicul sef al UPU Cluj, adela Golea, a declarat, marti dimineata, ca toate cele cinci persoane ranite in accidentul aviatic de la granita judetelor Alba si Cluj sunt constiente si au fost internate la Terapie Intensiva, nefiind necesar transferul pacientilor in alte orase, scire Mediafax.

"In serviciul de Primiri Urgente au fost aduse cinci victime, constiente toate, stabile hemodinamic si respirator. Una prezinta fractura de bazin, fractura de femur pe stanga, un traumatism toracic, a fost internata pe terapie intensiva. A doua venita tot cu masina de victime multiple prezinta un traumatism cranio-cerebral minor, o contuzie cervicala, un traumatism toracic si de bazin, a mers tot pe terapie intesiva. A treia victima prezinta un traumatism de coloana, cu fractura de coloana dorsala D10 si cu un traumatism toracic cu fractura de coaste. A patra victima prezinta un traumatism cranian, traumatism de coloana cervicala si coloana dorso-lombara si asociat prezinta un traumatism de glezna dreapta cu plaga. A cincea victima prezinta un traumatism de coloana dorso-lombara cu hematom la nivelul bazinului. Toti vor fi internati pe Terapie Inteniva," a declarat Golea.

Dr. Calu de la Spitalul Elias are fracturi de arcuri costale, conform managerului Elias, doina Dimulescu, intr-o conferinta de presa.

Conform sursei citate, nu este necesar transferul pacientilor in alte orase, ci doar daca rudele vor cere acest lucru.

La UPU 1 din Cluj-Napoca, toti medicii, asistentele si personalul auxiliar din ambele schimburi au venit la serviciu, fiind pregatiti sa preia ranitii.

Razvan Petrescu, copilotul avionului care ar fi aterizat fortat luni dupa-amiaza, este in stare critica, acuzand un soc hipovolemic ca urmare a hemoragiei masive, iar medicii Valentin Calu, Catalin Pivniceru si Sorin Ianceu sunt in stare medie spre grava, cu fracturi multiple, potrivit SMURD.

Deocamdata se pune problema daca pacientii ar trebui mutati la Bucuresti, insa acest lucru va fi decis de catre medicii de la Cluj.

Despre medicii aflati in avion


Dr. Radu Zamfir
este medic primar chirurg la Institutul Clinic Fundeni si seful Centrului de Chirurgie Generala si Transplant Hepatic. A absolvit UMF “Carol Davila” in anul 1998, cu nota 10 la examenul de licenta. A fost stagiar la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca intre 1999 si 2000. A coordonat sute de operatii, a scris studii impreuna cu prof. dr. Irinel Popescu si a participat la diferite conferinte internationale. A zburat de 3 ori, anul acesta si de 29 de ori, anul trecut, la Oradea, tocmai pentru prelevarea de organe.

Dr. Sorin Ianceu este medic specialist in chirurgie generala la Spitalul Municipal din Beius, judetul Bihor. Medicul este stagiar in chirurgie hepatica la Bucuresti.

Dr. Catalin Pivniceru
este medic specialist in chirurgie generala la Spitalul “Sfanta Maria” din Bucuresti.La bordul avionului se mai afla si dr. Valentin Calu, purtator de cuvant al Spitalului Elias.

 

 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Ranitii-in-accidentul-aviatic-sunt-constienti_-fiind-internati-la-terapie-intensiva_19540/

lauff lautf laurf