Imprimare

Soc hipotermic si soc traumatic, cauza mortii celor doua victime in accidentul aviatic din Apuseni

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Pilotul Adrian Iovan a decedat in urma unui soc traumatic combinat cu soc hipotermic, iar studenta moarta in accidentul aviatic produs luni in Muntii Apuseni si-a pierdut viata in urma unui soc hipotermic combinat cu tulburari de dinamica respiratorie ca urmare a unui traumatism, releva rezultatele necropsiei efectuate marti la Serviciul de Medicina Legala Alba, anunta Agerpres.

Medicul primar legist Gheorghe Vieru a declarat ca Adrian Iovan a suferit un soc traumatic cauzat de fracturi de membre inferioare si costale multiple inclusiv cu ruptura de ficat.

Gheorghe Vieru a afirmat ca nici pilotul si nici studenta nu au avut hemoragii interne.

"Foarte putin a fost la pilot unde era un hemotorace in jur de 200 de ml", a afirmat medicul legist.

Intrebat daca cei doi ar fi avut vreo sansa daca ar fi fost gasiti mai repede, Gheorghe Vieru a declarat ca este greu de spus.

"Este greu de spus pentru ca nu avem toate datele, si de laborator, ca sa ne confirme diagnosticul macroscopic. (...) Este vorba si de utilitatile dintr-o ambulanta, daca ambulanta e acolo. Foarte greu de stabilit. Noi o sa extindem investigatiile si o sa avem date mai precise", a spus seful Serviciului de Medicina Legala Alba.

Gheorghe Vieru a afirmat ca in ceea ce il priveste pe pilot "a fost combinat socul hipotermic cu traumele suferite — fracturi costale, fracturi de membre inferioare. În ceea ce priveste pe fata a fost compresiune toracica prelungita, probabil pâna a fost scoasa din avion", a spus medicul legist.

Starea pacientilor internati la Spitalul de Urgenta din Cluj

Din cei cinci pacienti internati in sectia de terapie intensiva, trei pacienti au fost supusi unor interventii chirugicale si ortopedice. In prezent starea lor este stabila hemodinamic si sunt constienti. Pacientul cu leziunile cele mai grave este copilotul.

Dr. Radu Zamfir a fost externat la cerere pe propia raspundere si va ajunge in scurt timp in Bucuresti.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Soc-hipotermic-si-soc-traumatic_-cauza-mortii-celor-doua-victime-in-accidentul-aviatic-din-Apuseni_19542/

lauff lautf laurf