Imprimare

Noua copii operati pe cord de o echipa mixta, la Marie Curie

Adaugat in Stiri din domeniul medical

O echipa mixta formata din cinci medici si opt asistenti romani, aflati in Programul de Dezvoltare a chirurgiei cardiovasculare pediatrice, impreuna cu specialisti italieni au efectuat, in perioada 3-7 februarie, noua operatii pe cord intr-o misiune la Spitalul de Copii Marie Curie.

Din staff-ul italian au facut parte cinci medici si patru asistenti medicali.

Toate operatiile au decurs cu bine, iar in prezent toti cei noua copii se afla intr-o stare favorabila, aflandu-se deja in salon, in sectia de cardiologie, in grija medicilor si asistentilor romani. Cei noua copii operati au varste cuprinse intre 6 luni si 15 ani, cu diferite malformatii congenitale cardiace, se arata intr-un comunicat de pe site-ul Ministerului Sanatatii.

In perioada 9-12 februarie, doi din cei cinci medici italieni au inceput o noua misiune medicala de operatii pe cord la copii, de data aceasta la Institutul de Boli Cardiovasculare Prof.Dr.George I.M.Georgescu Iasi. In aceasta perioada, specialistii italieni vor efectua mai multe operatii la copii cu diverse malformatii cardiace.

Activitatea chirurgicala de la Spitalul de Copii Marie Curie si Institutul de Boli Cardiovasculare Prof.Dr.George I.M.Georgescu Iasi va continua cu misiuni medicale periodice, urmand a deveni complet functionala cu specialistii din Romania formati in cadrul programului.

In perioada imediat urmatoare, inca trei medici romani si patru asistente medicale vor fi trimisi spre formare in Italia in cadrul Programului de Dezvoltare a chirurgiei cardiovasculare pediatrice, initiat de Ministerul Sanatatii, in colaborare cu clinica San Donato si Fundatia Bambini Cardiopatici nel Mondo.

„Ministerul Sanatatii multumeste, pe aceasta cale, atat specialistilor italieni si personalului medical roman care au efectuat, cu succes, operatiile pe cord la spitalul Marie Curie, dar și Asociației Inima Copiilor, cu sprijinul careia s-a realizat prezenta misiune medicala”, se mai arata in comunicat.

 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Noua-copii-operati-pe-cord-de-o-echipa-mixta_-la-Marie-Curie_19607/

lauff lautf laurf