Imprimare

Medicii neurologi primesc salarii mai mici de 18 ori fata de cei din strainatate

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Salariile medicilor neurologi din Romania sunt mai mici de aproape 18 ori decat cele ale acelorasi specialisti din strainatate.

Prof. dr. Vasile Astarastoae, presedintele Colegiului Medicilor din Romania, a explicat, in cadrul unei conferinte, ca un medic primar neurolog are aproape 800 de euro, comparativ cu salariul medicilor din strainatate care variaza intre 7 si 14 mii de euro.

Salariul medicilor specialisti abia ajunge la 500 de euro, comparativ cu salariul de 5-12 mii de euro, in strainatate, iar salariul unui medic rezident care doreste sa studieze Neurologia este, in tara, de 180 - 270 de euro, comparativ cu 1 300 - 2 100 de euro, in strainatate.

De asemenea, la nivel national sunt 800 de medici neurologi, care pot acoperi 70% dintre nevoile reale de personal medical calificat, a adaugat prof. Astarastoae.
 
Presedintele CMR a vorbit despre situatia medicilor neurologi din Romania in cadrul unei conferinte ce a marcat inceperea unei campanii de informare si sustinere a pacientilor cu scleroza multipla.

 

Autor: Iuliana-Maria Vişan

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Medicii-neurologi-primesc-salarii-mai-mici-de-18-ori-fata-de-cei-din-strainatate_19616/

lauff lautf laurf