Imprimare

Nicolaescu: Unele spitale publice, administrate de universitatile de medicina

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Universitatile de medicina si farmacie si facultatile de medicina acreditate vor putea administra unitati sanitare cu paturi, potrivit Ordonantei de Urgenta 2/2014 publicata in Monitorul Oficial si prezentata de ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.

”Ca urmare a discutiilor cu rectorii si Colegiul Medicilor din Romania ca este bine ca o serie de spitale clinice sa fie in administrarea a universitatilor si facultatilor pentru a intari si mai mult pregatirea atat a medicilor, cat si a rezidentilor in meserie intr-un mod cat mai performant", a spus ministrul.

Potrivit acestuia, zece spitale publice ar putea sa treaca de la Minister, la universitatile de medicina si farmacie si facultatile de medicina si farmacie acreditate.

Nicolaescu a precizat ca UMF Iasi a solicitat preluarea a doua spitale din judet, si anume Spitalul Judetean de Urgenta si Spitalul CFR, pe cand in Bucuresti, au existat discutii pentru preluarea de catre UMF "Carol Davila" a Spitalului Universitar e Urgenta Bucuresti.


 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Nicolaescu_-Unele-spitale-publice_-administrate-de-universitatile-de-medicina_19620/

lauff lautf laurf