Imprimare

Curs despre managementul bolnavului hipertensiv, desfasurat la Arad

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Doua sute de medici cardiologi, diabetologi, nefrologi, neurologi, medici de familie si medici internisti au participat la Cursul National de Management al Bolnavului Hipertensiv – Actualitati in Diagnostic si Tratament - C.O.M.B.A.T. 2, organizat de Societatea Romana de Hipertensiune, pe 7 februarie, la Arad.

Manifestarea a oferit informatii actuale cu privire la cele mai noi date despre diagnosticarea si tratamentul corect al hipertensiunii arteriale, structurate prin intermediul unor cazuri clinice, prezentate de reputati medici romani. Cazurile au fost analizate pornind de la ghidurile actuale de practica medicala din hipertensiunea arteriala.

“Ne bucuram foarte mult de organizarea acestui curs al Societatii de Hipertensiune din Romania la Arad. Este un curs interesant care in mod cert va fi benefic tuturor medicilor participanti, iar spre bucuria noastra, colegii participa intr-un numar foarte mare la acest curs”, a declarat dr. Adrian Darabantiu, membru fondator al Societatii de Medicina Familiei din Arad si presedintele Patronatului Medicilor de Familie Arad.

In opinia prof. univ. dr. Corina Zorila, seful Sectiei Medicina Interna II, din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Arad, evenimentul a adus un plus de valoare participantilor, care au putut lua parte la abordarea unui subiect de mare actualitate din punct de vedere disciplinar si interactiv:

“S-a incercat sa se atinga cele mai importante probleme cu care se ocupa medicul practician - de la primul contact cu pacientul si pana la evaluarea finala, iar mesajele transmise au fost de fiecare data corecte si cat se poate de concrete pentru activitatea noastra de fiecare zi. Tema de mare interes si modul de organizare – flexibil si dinamic - au permis apropierea medicilor din mai multe zone, incepand cu medicina primara si terminand cu medicina tertiara”.

Cursul C.O.M.B.A.T. 2 a fost deschis de prezentarea prof. dr. Maria Dorobantu “Actualitati in diagnosticul si tratamentul HTA”
, care ulterior impreuna cu prof. dr. Eduard Apetrei, conf. dr. Timar Romulus, conf. dr. Adalbert Schiller si dr. Roxana Darabont au vorbit despre redefinirea tintelor terapeutice la hipertensivii diabetici si la hipertensivii cu boala cronica de rinichi, despre HTA rezistenta la tratament, precum si despre combinatiile terapeutice fixe sau flexibile in tratamentul hipertensiunii arteriale.

S-a mai discutat despre: “Complicatiile cardiace ale HTA”, “Tulburarile metabolice in hipertensiunea arteriala”, Hipertensiunea arteriala la varstnic si despre urgentele hipertensive. In paralel cu sesiunile cursului C.O.M.B.A.T. 2, dedicate in exclusivitate medicilor, a avut loc si al treilea curs interactiv pentru asistenții medicali, COMBAT ASIST, la care au participat aproximativ 90 de asistenti.

Urmatoarele editii ale cursului C.O.M.B.A.T. 2 vor avea loc in Craiova (7 martie 2014), Braila (11 aprilie 2014), Iasi (30 mai 2014 si Sibiu (27 iunie 2014).

 

 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Curs-despre-managementul-bolnavului-hipertensiv_-desfasurat-la-Arad_19622/

lauff lautf laurf