Imprimare

15 februarie marcheaza Ziua Mondiala de Lupta impotriva Cancerului la Copil

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Data de 15 februarie marcheaza Ziua Mondiala de Lupta impotriva Cancerului la Copil. Cu aceasta ocazie, Asociatia Romana de Cancere Rare atrage atentia asupra faptului ca necunoasterea sau nerecunoasterea acestei boli de catre medic poate avea consecinte asupra copilului.

De aceea, colaborarea dintre familie si medicul de familie este esentiala iar semnalele de alarma prezentate de parinti trebuiesc intelese, pentru ca pacientul sa fie trimis la specialist. „Este bine ca in activitatile adresate copiilor cu cancer sa nu uitam niciodata ca, in primul rand, sunt copii si au nevoie de un mediu adecvat varstei lor, chiar si in perioada spitalizarii”, se arata intr-un comunicat.

Depistarea poate fi foarte dificila, intrucat simptomele specifice cancerului sunt aceleasi ca simptomele unor boli mai putin grave. Ca si in cazul altor boli rare, un medic poate intalni in activitatea sa de o viata doar cateva cazuri de cancer la copil.

Cancerul la copii este o boala rara, reprezentand numai 2% din numarul total de cancere. In tara noastra, se estimeaza ca aproximativ 500 de copii sunt diagnosticati cu cancer in fiecare an. In functie de specificul bolii, rata de vindecare este cuprinsa intre 30% si 60%, si mai mult de 70% dintre toate cancerele la copii sunt vindecabile, daca sunt diagnosticate timpuriu si tratate corespunzator.

 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/15-februarie-marcheaza-Ziua-Mondiala-de-Lupta-impotriva-Cancerului-la-Copil_19623/

lauff lautf laurf