Imprimare

VIDEO: Organizatia Mondiala a Sanatatii va verifica linia de productie de la Institutul Cantacuzino

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Intre 24-28 februarie, o echipa a Organizatiei Mondiale a Sanatatii va veni la Institutul Cantacuzino pentru a acorda asistenta de specialitate, pentru a verifica institutul din punct de vedere medical si tehnic, pentru a se stabili factorii negativi care au influentat calitatea vaccinului antigripal produs si pentru a stabili masurile necesare situatiei date, a spus ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, intr-o conferinta de presa.

Ministrul a precizat ca institutia pe care o conduce a facut tot ceea ce a fost posibil din punct de vedere politic, legal, economic si moral pentru ca activitatea de la Institutul Cantacuzino sa fie reluata si sa se repuna pe piata brandul Cantacuzino.

"Institutul a fost pentru mine de la inceput un obiectiv foarte important si care era de fapt un obiectiv de management. Cred in continuare ca nu trebuie utilizat in batalia politica indiferent ce interese politice sunt pe piata si sunt. Cred ca autoritatile si toti cei care sunt implicati intr-un fel sau altul trebuie sa le faca tot ce le sta in putinta ca Inistitutul Cantacuzino sa isi recapete reputatia si sa produca vaccinul antigripal si dupa ce termina cu aceasta etapa sa reproduca toate celelalte produse care au facut acest institut celebru nu numai in Romania, ci si in lume”, a spus ministrul.

Ministerul Sanatatii a convins Guvernul Romaniei sa acorde institutului statutul de serviciu de interes economic general pe o perioada de 10 ani si datorita acestui lucru, institutul a fost finantat din Fondul de rezerva al Guversnului cu 10 milioane de lei. Ministerul si-a indeplinit obligatia de a repune in functiune linia de fabricatie si a o autoriza GMP (reguli de buna practica de fabricatie).

Nicolaescu a mai spus ca ministerul a cerut tuturor organizemelor cu atributii legale sa clarifice situatia pirvind vaccinul antigripal si sa stabileasca masurile pentru eliminarea posibilelor deficiente in scopul reluarii productiei vaccinului in anul 2014 fara niciun risc.

De asemenea, Ministerul Sanatatii a transmis, sambata, 8 ianuarie, o solicitare oficiala catre Curtea de Conturi, pentru a incepe o ancheta in scopul verificarii modului in care au fost folositi banii publici, primiti de catre Institutul Cantacuzino si sa stabileasca valoarea prejudiciului.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/VIDEO_-Organizatia-Mondiala-a-Sanatatii-va-verifica-linia-de-productie-de-la-Institutul-Cantacuzino_19619/

lauff lautf laurf