Imprimare

Studentii medicinisti isi pot nominaliza dascalii in cadrul Galei Profesorului Bologna

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Studentii medicinisti din Romania isi pot nominaliza profesorii in perioada 17 februarie – 23 martie. Cei mai buni dascali vor fi premiati in cadrul Galei Profesorului Bologna, care se va organiza in perioada 9-11 mai, la Bucuresti.

Gala Profesorului Bologna, desfasurata sub sloganul „Marii profesori care ne inspira” si ajunsa la cea de-a VII-a editie, este singura initiativa din Romania care omagiaza si rasplateste performanta didactica a profesorilor, punand in lumina acei profesori care reusesc sa inspire si sa starneasca interes prin metode de predare adaptate la nevoile si interesele studentului de astazi.

Dincolo de activitatea de cercetare si rezultatele profesionale ale profesorilor, gala isi propune sa rasplateasca calitatea de dascal si indrumator a profesorului universitar roman.

Scopul principal al Galei Profesorului Bologna este imbunatatirea sistemului de invatamant superior din Romania, prin premierea si promovarea acelor profesori care formeaza generatii, reprezinta adevarate valori si sunt modele pentru studenti iar baza activitatii lor o constituie „invatamantul centrat pe student”.

Cine sunt „Profii tari”

Profesorul Bologna sau „Proful tare" este orice dascal care depaseste granitele disciplinei pe care o preda si gaseste cai inedite pentru a se apropia de studenti. Este cel care le castiga prezenta, respectul si atentia prin creativitatea metodelor de predare, prin jovialitatea si usurinta cu care se lasa inteles, prin darul oratoriei si rabdare.

Pe parcursul tuturor editiilor au fost premiate peste 350 de cadre didactice si s-a creat astfel o comunitate a profesorilor Bologna. Pentru aceasta editie, o parte a profesorilor din comunitate au scris editoriale despre invatamantul centrat pe student ce pot fi accesate pe platforma proiectului.

Studentii isi pot nominaliza profesorii in perioada 17 februarie – 23 martie, urmand ca pana in data de 4 aprilie profesorii sa fie evaluati de catre comisii alcatuite din studenti evaluatori special pregatiti in acest sens, iar decernarea titlurilor de „Profesor Bologna” va avea loc in cadrul unei gale festive.

„Gala Profesorului Bologna este singura initiativa nationala care ii premiaza pe profesorii care au reusit sa se adapteze reformelor sistemului de invațamant superior si au tinut pasul cu evoluția metodelor de predare. Acest demers doreste sa creioneze in randul comunitatii academice modelul de profesor pe care toti studentii il cauta si apreciaza si spre care toate care toate cadrele didactice ar trebui sa tinda. Drum adaptarii complete a universitatilor din Romania la reformele Procesului Bologna este unul anevoios, insa modelele de buna practica trebuie incurajate și promovate, demersul nostru reprezentand inca o caramida pusa in construirea universitatii romanesti adaptata la contextul european si la nevoile studentilor”, a spus Cristian Popescu, vicepresedinte educational ANOSR.

Nominalizarile pot fi facute accesand platforma www.profitari.ro. Editia de anul acesta este organizata de ANOSR in parteneriat cu Asociatia Studentilor in Contabilitate si Informatica de Gestiune – Bucuresti si Sindicatul Studentilor din Facultatea de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica – Bucuresti.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Studentii-medicinisti-isi-pot-nominaliza-dascalii-in-cadrul-Galei-Profesorului-Bologna_19627/

lauff lautf laurf