Imprimare

O.U.G. pentru modificarea legii salarizarii. Propunerile ”Solidaritatii Sanitare”

Adaugat in Noutati

Federația ”Solidaritatea Sanitară” a transmis astăzi, 07 noiembrie, propuneri și observații la proiectul de ordonanță de urgență pentru modificarea legii salarizării nr. 153/2017.

”Ținând cont de faptul că OUG în discuție are ca obiect modificare legii salarizării, considerăm necesară efectuarea tuturor corecțiilor solicitate de noi la această lege încă din faza de proiect. În acest sens, anexăm propunerile solicitate de Federația „Solidaritatea Sanitară" în acel moment factorilor de decizie, ele făcând parte din corpul solicitărilor organizației noastre.
Luând în considerare problemele întâmpinate de spitale în asigurarea bugetelor necesare salarizării considerăm necesară specificarea expresă în textul legii (prin intermediul OUG) a modului în care se va asigura finanțarea creșterilor salariale.
Având în vedere statutul Federației „Solidaritatea Sanitară" de organizație reprezentativă la nivel de sector și regulile dialogului social, considerăm că elaborarea formei finale a Ordonanței de Urgență trebuie făcută de Guvern împreună cu noi, aceasta fiind soluția legală pentru a putea stinge conflictul colectiv de muncă.”

Urmăriți în atașament documentul înaintat Guvernului României, Ministerului Sănătății și Ministerul Muncii și Justiției Sociale.

lauff lautf laurf