Imprimare

Ciurchea: Stadiul contractelor cost-volum este unul „bun”

Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Vasile Ciurchea, a declarat, in cadrul celei de-a sasea editii a Forumului Industriei Farmaceutice, ca stadiul contractelor cost-volum este unul „bun”.

"Suntem destul de bine cu acest model de contract cost - volum, cost - volum rezultat. (...) Atat timp cat am reusit sa separam bugetele pentru a nu fi influentat clawback-ul, au venit deja companiile cu detinatoarele de autorizatii de punere pe piata pentru interferon free, pentru oncologie si incepem sa ne miscam. (...) Insist pe rezultate si pe a deconta ceea ce aduce un plus cost - valoare. Toata lumea ma intreaba care este oferta, la cat ajunge cost - volumul. Sigur ca nu stiu in momentul de fata. Imi doresc sa ajunga la un pret cat mai mic, la un pret sustenabil, la un pret la care pot sa asigur tratamentul pentru toti pacientii daca se poate sau pentru un numar cat mai mare de pacienti", a explicat Ciurchea.

Intrebat care este stadiul protocolului terapeutic pentru bolnavii reumatici, reprezentantul Casei a spus:
"Azi trimitem protocolul la publicare si probabil ca maine sau poimaine va fi publicat in Monitorul Oficial. Acest protocol nu a depins foarte mult de CNAS. Daca ar fi depins de CNAS, de sase luni protocolul deja era publicat".

Totodata, Vasile Ciurchea a opinat ca disparitia de pe piata a unor medicamente este un proces continuu, in balans cu aparitia altor medicamente noi, insa procentul celor care vor disparea nu pune in pericol tratamentul pacientilor.

"Tot timpul intra un medicament, iese un medicament. Este un proces continuu, eu nu cred ca vor disparea medicamentele asa, trei sferturi din lista, in niciun caz. Noile preturi de referinta vor fi publicate repede. (...) Din momentul publicarii, CNAS ii trebuie aproximativ doua saptamani sa calculeze toate preturile de referinta pe clustere, avem sanse mai devreme de 1 iulie", a explicat seful CNAS.

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/ciurchea-stadiul-contractelor-cost-volum-bun_6661/

lauff lautf laurf