Imprimare

Vitamine si nutrienti necesari pentru sezonul rece

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Odata cu instalarea sezonului rece, incep sa apara si primele semne ale unui sistemul imunitar slab, se accentueaza lipsa nutrientilor din organism si apar alte diverse simptome si semne ce anunta instalarea unor afectiuni. Dintre cele mai frecvente se remarca racelile si gripa, ce deseori cu greu sunt combatute.

Pregatirea organismului cu cele necesare pentru a face fata schimbarilor de vreme - cauza principala a sensibilitatii fata de virusi si bacterii - trebuie realizata corespunzator.

Doar persoanele cu studii de specialitate in domeniu sunt apte pentru a oferi sfaturi in aceasta privinta. Cand vine vorba despre alegerea celor mai potrivite produse farmaceutice pentru a combate toate cele anterior mentionate, Mesfarma iese in intampinarea tuturor cu recomandari si sfaturi la indemana.

De altfel, cei interesati pot comanda de pe site-ul mesfarma.ro produse de calitate, realizate pe baza de ingrediente naturale.

Care sunt recomandarile de nutrienti, vitamine si minerale pentru sezonul rece?

Atunci cand alimentatia zilnica nu include un aport suficient de substante nutritive, asigurarea acestora din alte surse este necesara. In acest sens, suplimentele alimentare constituie o solutie la indemana.

Iata la ce puteti apela pentru a combate cu succes situatiile neplacute, pentru a depasi aceasta perioada atat de solicitanta pentru imunitate, dar si pentru intregul organism.

VITAMINA C

Aceasta vitamina este prima inclusa in recomandarile oricarui medic atunci cand vine vorba despre intarirea imunitatii.

Efectele sale benefice sunt recunoscute la nivel inalt. De altfel, este vorba despre vitamina cea mai ieftina poate, dar si cea mai populara.

Pentru ca nu ridica un impediment material, achizitionarea sa este recomandata, constituind inamicul cel mai mare al bacteriilor si virusurilor.

VITAMINA A

Cu toate ca nu este la fel de cunoscuta ca vitamina mentionata mai sus, aceasta poseda o capacitate enorma de a lupta cu bacteriile si virusii racelilor si ai gripei.

Este vitamina care actioneaza din interior, direct de la sursa problemei.

VITAMINA D

In apriga lupta cu raceala sau gripa, nu sunt deloc insesizabile nici efectele acestei vitamine. La nivelul organismului incep sa se instaleze felurile afectiuni, dupa lipsurile pe care le prezinta.

Carentele de vitamina D pot constitui o problema pe timp de iarna, intrucat actiunea razelor ultraviolete nu are aceeasi intensitate.

Suplimentele ce o au la baza trebuie recomandate pentru a asigura intotdeauna o stare de sanatate potrivita, precum si energie si vitalitate. Mai mult decat atat, vitamina D contribuie si la absorbirea eficienta a calciului in oase.

ECHINACEEA

Planta se deosebeste printr-o serie de proprietati recunoscute ce lupta impotriva infectiilor instalate in corp. Echinaceea reprezinta un ajutor esential in stimularea sistemului imunitar pentru un timp indelungat – ceea ce o deosebeste de alte suplimente cu efecte prezente pentru un timp mai scurt.

Produsele disponibile si pe mesfarma.ro ce contin printre ingrediente si echinaceea sunt recomandate pentru proprietatile antiinflamatorii si calmante ce le caracterizeaza. Astfel, cu atat mai scazute vor fi sansele de a raci odata cu administrarea suplimentelor in cauza.

Cele mentionate sunt numai cateva dintre substantele ce trebuie adminstrate intr-un aport suficient pe timp de iarna pentru buna functionare a organismului si pentru echilibrul acestuia.

Desigur, to,tul trebuie administrat cu responsabilitate pentru ca fiecare sa fie cat mai putin predispus la afectiunile specifice anotimpului, care se agraveaza din cauza diversilor factori de mediu.

Cei interesati de achizitionarea unor suplimente de calitate, care sa ii ajute in lupta contra tuturor factorilor mentionati, pot accesa mesfarma.ro.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Vitamine-si-nutrienti-necesari-pentru-sezonul-rece_21957/

lauff lautf laurf