Imprimare

94 de locuri in domeniul farmaciei la rezidentiatul din noiembrie

Ministerul Sanatatii a publicat listele cu locurile si posturile scoase la concursul de rezidentiat in domeniile medicina, medicina dentara si farmacie, sesiunea noiembrie 2012.

Examenul va avea loc descentralizat, pe centre universitare, pentru al doilea an consecutiv. Astfel, cei care vor sustine examenul fie pentru ocuparea unui loc sau a unui post sunt nevoiti sa mearga in centrele universitare Bucuresti, Cluj, Craiova, Iasi, Targu Mures si Timisoara.

Ministerul Sanatatii a pus la dispozitia candidatilor un numar de 2552 de locuri, dintre care 2210 in domeniul medicina, 248 in domeniul medicinei dentare si 94 de locuri in domeniul farmaceutic. Puteti consulta AICI lista cu locurile scoase la concurs. 

Farmacologia clinica, una dintre specialitatile deficitare 

Una dintre noutatile pe care o aduce rezidentiatul din acest an e faptul ca se organizeaza concurs pe post si pentru spitalele clinice, nu doar pentru spitalele mici, ca in anul precedent. Decizia a fost luata pentru a sustine tinerii medici in a-si continua cariera profesionala in tara.

Consultati AICI posturile scoase la concurs la rezidentiatul din noiembrie.

Ministerul Sanatatii a publicat, de asemenea, si metodologia de examen. Conform documentului, pana la data de 26 octombrie 2012 Ministerul Sanatatii va comunica universitarilor de medicina si farmacie numarul de candidati pentru fiecare domeniu din centrul universitar respectiv, urmand ca pana la data de 30 octombrie 2012 sa transmita in format electronic listele nominale ale acestor candidati.

La data de 22 noiembrie 2012, candidatii pot afla sala si ora inceperii probei de concurs vizitand paginile de internet ale universitatilor de medicina si farmacie sau site-ul www.rezidentiat.info. 

Punctajul minim de promovare - 60% din punctajul maxim realizat

Concursul se desfasoara sub forma de test-grila cu 200 de intrebari, pe o durata de 4 ore. Punctajul minim de promovare reprezinta 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de intrebari pentru fiecare domeniu. Punctajul minim de promovare prevazut mai sus se calculeaza la nivelul
fiecarui centru universitar in care se organizeaza concursul.

Ocuparea locurilor/posturilor in specialitate se face in ordinea punctajului de promovare obtinut, pe fiecare centru universitar, in limita locurilor/posturilor publicate pentru fiecare domeniu in centrul universitar respectiv, alcatuindu-se o singura clasificare pentru fiecare domeniu.

AICI puteti descarca metodologia de examen, iar AICI gasiti publicatia de examen.

Autor: Claudia Spridon

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/94-locuri-domeniul-farmaciei-rezidentiatul-noiembrie_6063/

lauff lautf laurf