Imprimare

Abuzul de antibiotice a dus la cresterea numarului germenilor multirezistenti

Experti in boli infectioase au avertizat asupra cresterii ingrijoratoare a numarului de germeni multirezistenti, mai ales ca urmare a abuzului de antibiotice, relateaza Agerpres.

"Este o bomba cu ceas in toate spitalele", a afirmat Gerd Hoffken, presedintele Societatii de Chimioterapie Paul Ehrlich (PEG), atentionand ca unele bacterii intestinale, cum ar fi escherichia coli sau klebsiella devin tot mai rezistente la mai multe grupe de antibiotice.

Numai intre anii 2007 si 2010 numarul variantelor multirezistente ale acestor bacterii a crescut cu circa 50%, in principal din cauza consumului de antibiotice.

Potrivit cercetatorului german, o parte din aceste bacterii provin din alimente. "Obiectivul nostru este sa reducem folosirea antibioticelor", a punctat el, reamintind ca in multe clinici din Germania exista deja un registru cu prescriptiile date pacientilor pentru astfel de medicamente.

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/abuzul-antibiotice-dus-cresterea-numarului-germenilor-multirezistenti_6065/

lauff lautf laurf