Imprimare

MS a platit 11 milioane de lei pentru vaccinarea antigripala din 2012

Vaccinul antigripal va putea fi achizitionat si din farmacii. Cu toate ca in mai putin de doua saptamani va demara campania nationala de vaccinare antigripala, nu se cunoaste pretul pe care il va avea o doza de vaccin antigripal.

"Cei care nu vor beneficia de cele 1 milion de doze gratuite achizitionate de MS vor avea, beinteintele, posibilitatea de a-si cumpara vaccinul din farmacii", a declarat pentru PaginaFarmacistilor.ro dr. Victor Olsavsky, seful biroului Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) Romania.

Pe de alta parte, secretarul de stat Alexandru Rafila sustine ca vaccinarea antigripala gratuita costa Ministerul Sanatatii 11 milioane de lei, cu trei mai mult decat anul trecut cand au fost achizitionate 3 milioane de doze, insa produsul era unul autohton.

"Trebuie sa gasim un echilibru intre numarul de doze pe care il achizitionam si disponibilitatea oamenilor de a se vaccina. Daca exista certitudinea ca oamenii solicita acest vaccin sigur ca se gasesc si resurse pentru cresterea acoperirii vaccinale cu vaccin gripal pana la urma chiar daca reprezinta o anumita investitie intr-un anumit moment al anului constituie, pe termen mediu, o economie pentru ca previne imbolnavirile grave respiratorii", a declarat conf. dr. Alexandru Rafila, secretar de stat in MS.

Potrivit presedintelui Asociatiei Nationale pentru Protectia Pacientilor (ANPP), medicii de familie ar trebui sa incerce sa imunizeze cu vaccinul antigripal gratuit cat mai multe cazuri sociale.

Cei trei au participat la Forumul National "Stop Gripa", un eveniment dedicat atat specialistilor, cat si asociatiior de pacienti si reprezentantilor autoritatilor. 

Autor: Claudia Spridon

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/ms-platit-11-milioane-lei-vaccinarea-antigripala-2012_6067/

lauff lautf laurf