Imprimare

298 de absolventi de farmacie vor sustine concursul de rezidentiat

Un numar de 5371 de absolventi ai universitatilor de medicina si farmacie s-au inscris la concursul de Rezidentiat pe care Ministerul Sanatatii il va organiza in data de 25 noiembrie a.c., ei urmand sa concureze pe 3730 locuri si posturi scoase la concurs.

Dintre cei inscrisi, 298 de absolventi de farmacie vor sustine examenul pentru domeniul farmacie, in timp ce 4142 vor sustine examenul in domeniul medicina, iar 931 in domeniul medicinei dentare.

In sesiunea din 2012, dintre cele 3730 locuri si posturi scoase la concurs, un numar de 3310 sunt pentru medicina, 250 pentru medicina dentara si 170 pentru farmacie.

Ministerul Sanatatii a luat de curand decizia de a suplimenta locurile disponibile la concursul de rezidentiat, astfel incat numarul sa fie similar cu cel de anul trecut. Anuntul a fost facut in urma cu doua saptamani de catre dr. Raed Arafat, subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii.

Rezidentiatul, descentralizat ca si in anul 2011

La fel ca anul trecut, si in acest an, concursul se va desfasura, descentralizat, in sase centre universitare din tara: Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca, Tg. Mures, Timisoara si Craiova pentru toate domeniile, respectiv medicina, medicina dentara si farmacie, pe baza tematicilor anuntate.

Conform metodologiei de examen, Ministerul Sanatatii era obligat sa transmita universitarilor de medicina si farmacie numarul de candidati pentru fiecare domeniu din centrul universitar respectiv, urmand ca pana la data de 30 octombrie 2012 sa transmita in format electronic listele nominale ale acestor candidati.

La data de 22 noiembrie 2012, candidatii pot afla sala si ora inceperii probei de concurs vizitand paginile de internet ale universitatilor de medicina si farmacie sau site-ul www.rezidentiat.info

Concursul se desfasoara sub forma de test-grila cu 200 de intrebari, pe o durata de 4 ore. Punctajul minim de promovare reprezinta 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de intrebari pentru fiecare domeniu. Punctajul minim de promovare prevazut mai sus se calculeaza la nivelul fiecarui centru universitar in care se organizeaza concursul.

Autor: Claudia Spridon

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/298-absolventi-farmacie-sustine-concursul-rezidentiat_6074/

lauff lautf laurf