Imprimare

Dupa Eutirox, Diprophos-ul si alte medicamente devin rara avis in farmacii

Eutirox, Diprophos, Milligest, Vigantoletten, Distonocalm sunt medicamente din ce in ce mai greu de gasit in farmacii. De mai bine de jumatate de an, in Romania este criza de Eutirox (Euthyrox), motiv pentru care farmacistii se dau peste cap pentru a face rost de medicamentul cerut de pacienti.

"Eutiroxul nu se gaseste in farmacie la noi, desi era cerere mare pentru el. De vreo 2-3 luni nu se mai gaseste nici Diprophos si nici Milligest, iar Distonocalm de aproape o luna. Nici Vigantoletten de la Merck nu l-am mai gasit", a precizat farmacistul sef Irina Feier, de la Farmacia Menthae din Piatra Neamt.

In alta farmacie, tot independenta, din acelasi oras cu Menthae, aceleasi medicamente lipsesc de pe raft. "Lipsesc si alte medicamente, dar Eutiroxul este numarul unu", a spus Maria Ostahi, asistent farmacie Corona Farm din Piatra Neamt.

Farmacistii din Caras Severin se confrunta cu situatii similare. "Eutirox am mai gasit din cand in cand, doar sporadic. Diprophosul se gaseste...

Mai multe detalii http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/eutirox--diprophos-ul-medicamente-devin-rara-avis-farmacii_5824/

lauff lautf laurf