Imprimare

Vaccinul Tamiflu, suspectat a nu fi eficient impotriva virusului gripei

Revista British Medical Journal (BMJ) sustine ca vaccinul Tamiflu nu este eficient impotriva virusului gripei, transmite Mediafax.

Produsul a fost utilizat la scara larga in anul 2009, in timpul epidemiei de gripa porcina, iar guvernele au avut pe stoc doze de vaccin in eventualitatea unei epidemii globale.

Totodata, mai citeaza Mediafax, Tamiflu a fost inscris pe o lista de medicamente esentiale de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii.

In Statele Unite, Centrele pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (CDC) recomanda Tamiflu drept una dintre cele doua medicatii in tratarea gripei obisnuite. Cealalta este vaccinul Relenza, produs de catre GlaxoSmithKline. CDC afirma ca asemenea medicatii antivirale scurteaza durata simptomelor si reduc riscul unor complicatii si spitalizarii.

Compania Roche este investigata de catre Agentia Europeana pentru Medicamente din cauza ca nu raporteaza corect efecte secundare, inclusiv posibila moarte, in cazul a 19 medicamente, intre care si Tamiflu, medicamente care au fost utilizate de catre aproximativ 80.000 de pacienti in Statele Unite.

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/vaccinul-tamiflu--suspectat-eficient-impotriva-virusului-gripei_6086/

lauff lautf laurf