Imprimare

Aparatura si medicamentele scumpe vor fi achizitionate de Ministerul Sanatatii

Medicamentele scumpe si aparatura scumpa vor fi achizitionate strict prin Ministerul Sanatatii, dupa cum a tinut sa precizeze dr. Raed Arafat, ministrul Sanatatii, citat de Mediafax.

"Pentru achizitiile de aparate si materiale de volum mare sau (medicamente, n.r.) specifice scumpe pe programele Ministerului Sanatatii intra hotarare de Guvern, care va stabili ca Ministerul Sanatatii este unitate de achizitie centrala pentru sistemul sanitar si care achizitioneaza pe acordul cadru, pe durata mai lunga, materialele, aparatura, medicamente pentru sistemul sanitar cu sursa de finantare din fonduri publice, atat pentru spitalele MS, cat si pentru cele descentralizate", a declarat ministrul Sanatatii.

Conform acestuia, se vor face estimari privind aparatura necesara si ulterior, vor fi facute achizitiile. Arafat vrea sa verifice daca sunt preturi flagrante, iar o licitatie centralizata va duce la evitarea unor astfel de situatii.

"Procedura trebuie sa fie extrem de transparenta, sa mergem catre licitatia electronica", a continuat Arafat.

La proiect au lucrat o echipa din Ministerul Sanatatii si una din Ministerul de Finante.

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/aparatura-medicamentele-scumpe-achizitionate-ministerul-sanatatii_6089/

lauff lautf laurf