Imprimare

Cum se va desfasura concursul national de rezidentiat din 25 noiembrie

In aceasta duminica, peste 5000 de candidati vor sustine examenul national de rezidentiat, sesiunea noiembrie 2012. La fel ca si in anul precedent, concursul national de rezidentiat va fi descentralizat si va avea loc in sase centre universitare: Bucuresti, Cluj, Timisoara, Iasi, Craiova si Targu Mures.

Comisiile locale de rezidentiat au pus la dispozitia candidatilor instructiunile de urmat in ziua examenului, care va avea o durata de patru ore.

Prin urmare, intrarea in sala a candidatilor se va face duminica (25 noiembrie, n.red.) incepand cu ora 8.30, strict pe baza buletinului, a cartii de identitate sau a pasaportului sau a pasaportului. Potrivit documentului, cei care nu vor avea asupra lor unul dintre aceste documente, nu vor fi primiti in sala de concurs.

Tentativa de frauda, sanctionata prin excluderea din concurs

De asemenea, candidatii care nu sunt in sala in momentul deschiderii sacilor ce contin caietele cu intrebari, nu mai au acces in concurs. In ceea ce priveste asezarea candidatilor, ea se va face in ordine alfabetica, in conformitate cu listele ce urmeaza sa fie publicate pe data de 22 noiembrie 2012.

"Orice abatere este socotita frauda si se sanctioneaza cu eliminarea din concurs. Tentativa de frauda si frauda la concurs sunt sanctionate prin excluderea candidatului din concurs. Descoperirea asupra unui candidat, in timpul concursului a unor materiale informative sau dispozitive electronice capabile sa mijloceasca comunicarea sau consultarea de date, inclusiv ceasuri de mana, este considerata tentativa de frauda, chiar daca materialele sau dispozitivele respective nu au fost utilizate", se mai arata in regulament.

Incepand cu ora 08:45, cele patru tipuri de grile de raspuns (A,B,C,D) impreuna cu cariocile vor fi distribuite candidatilor, in timp ce sacii sigilati care contin caietele cu intrebari vor fi adusi in sali in jurul orei 9.30, urmand a fi desigilati la ora 10 in toate salile de concurs.

Cum pot renunta candidatii la concurs

Se vor imparti apoi candidatilor caietele cu intrebari, tinandu-se cont de tipul de grila primit anterior. Din momentul in care a fost distribuit ultimul caiet incepe masurarea timpului de concurs, care este de 4 ore. seful de sala va nota la loc vizibil si va informa candidatii asupra orei de incepere si a celei de terminare a concursului.

In cazul in care candidatii inscrisi vor dori sa renunte la a sustine concursul de rezidentiat si anunta acest lucru dupa distribuirea caietelor cu intrebari, ei pot parasi sala doar dupa 30 de minute din momentul afisat pentru inceperea concursului.

La finalul concursului, grilele de raspuns bune de corectat se predau sub semnatura sefului de sala. Grilele colectate vor fi depuse la catedra, numarate si asezate in ordinea crescatoare a numarului de ordine al candidatilor din sala respectiva (indiferent de tipul grilei A,B,C,D ).

Procesul de corectare a grilelor

Grilele se corecteaza in mod electronic, in sala de concurs, in prezenta autorului si a inca doi candidati din sala respectiva.

Fiecare candidat este invitat la postul tehnic de scanare, isi recunoaste lucrarea, asista la scanarea acesteia si ia la cunostinta punctajul obtinut. In cazul candidatilor care absenteaza sau se retrag din concurs, la numarul de ordine respectiv se va scana o grila goala (necompletata) care va da punctajul zero.

Eventualele contestatii privind raspunsurile corecte vor fi depuse de candidati, in nume personal, in termen de 24 ore din momentul transmiterii grilelor cu raspunsuri corecte in salile de concurs. Contestatiile se adreseaza Comisiei Locale de Rezidentiat.

Aflati AICI instructiunile Comisiei Locale de Rezidentiat din Targu Mures. AICI puteti consulta instructiunile Comisiei Locale de Rezidentiat din Craiova.

Conform informatiilor furnizate de Ministerul Sanatatii, cei mai multi tineri au optat pentru locurile si posturile scoase la concurs in domeniul medicina (4142), in timp ce 931 au optat pentru locurile si posturile scoase la concurs in domeniul medicina dentara. Restul de 298 de candidati vor sustine concursul pentru domeniul farmacie. Ministerul Sanatatii a luat decizia de a suplimenta locurile la rezidentiat.

Autor: Claudia Spridon

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/desfasura-concursul-national-rezidentiat-25-noiembrie_6091/

lauff lautf laurf