Imprimare

ANM: Ac de calibrul 21G, utilizat la prepararea solutiei perfuzabile Taxotere

Compania sanofi-aventis informeaza profesionistii din domeniul medical cu privire la prepararea solutiei perfuzabile Taxotere, formularea cu 1 flacon.

Potrivit unei atentionari aflata pe site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului, la formularea amintita trebuie utilizat un ac de calibrul 21G. Recomandarea se bazeaza pe raportarile primite cu privire la aparitia de particule in seringa de transfer, in cazul in care pentru prepararea solutiei perfuzabile de Taxotere formularea cu 1 flacon se utilizeaza un ac de calibrul 19G.

"Particulele s-au observat la inspectia vizuala a seringii de transfer, inainte de injectarea medicamentului in solutia perfuzabila finala. Compania sanofi-aventis a colectat probe din particulele observate in seringa de transfer si le-a identificat ca fiind fragmente de cauciuc din dopul flaconului de Taxotere formularea cu 1 flacon", se arata in document.

De altfe, compania farmaceutica precizeaza ca nu a primit raportari referitoare la prezenta de...

Mai multe detalii http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/anm-ac-calibrul-21g--utilizat-prepararea-solutiei-perfuzabile-taxotere_5836/

lauff lautf laurf