Imprimare

Furnizarea medicamentului Xenical, intrerupta temporar

Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale (ANMDM) anunta profesionistii din domeniul sanatatii de existenta unei posibile insuficiente a stocurilor de medicament Xenical (orlistat) 120 mg, capsule. Anuntul a fost luat de catre compania producatoare, cu acordul Agentiei Europene a Medicamentului (EMA) si ANMDM.

Se pare ca exista anumite probleme de fabricatie, in lantul de aprovizionare cu medicamentul respectiv. Drept urmare, va aparea o intrerupere temporara in furnizarea sa.

"Aceasta intrerupere din lantul de aprovizionare va determina aparitia in urmatoarele saptamani a unui deficit de stoc la nivelul distribuitorilor si farmaciilor din mai multe tari. Compania Roche isi exprima angajamentul fata de protectia sanatatii pacientului si face toate eforturile posibile pentru rezolvarea problemei de fabricatie cat mai curand posibil", explica dr. Florentina Halici, Drug Safety Manager, in cadrul companiei producatoare.

De asemenea, profesionistii din domeniul...

Mai multe detalii http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/furnizarea-medicamentului-xenical--intrerupta-temporar_5835/

lauff lautf laurf